Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΥΘΗΡΑ 23/06/2020

Την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η τοπική κοινωνία μας και συνολικά η ανθρωπότητα η επιλογή της δημοτικής αρχής του Δήμου μας να συνεχίζει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ΜΟΝΟ "δια περιφοράς" χρησιμοποιώντας αποκλειστικά μια μόνο εκ των δυνατοτήτων που παρέχονται από το νόμο για ευελιξία στις συνεδριάσεις, στερεί την δυνατότητα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων αλλά και την αμεσότητα στην λήψη αποφάσεων και εν κατακλείδι "φιμώνει" τους Συμβούλους.
Αφήσαμε να περάσει ικανό χρονικό διάστημα προκειμένου η δημοτική αρχή να συνειδητοποιήσει ότι οι συνεδριάσεις δια περιφοράς αποβαίνουν εις βάρος της Δημοκρατίας και της αναπτυξιακής πορείας των νησιών μας «Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».
Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι, να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας στην δημοτική αρχή για μία ακόμα φορά,γραπτώς αυτή τη φορά, για την συνέχιση των συνεδριάσεων δια περιφοράς.
Η επίκληση των ειδικών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία για την δημοτική αρχή. Η τακτική αυτή αφήνει περιθώρια υποθέσεων για σκοπιμότητα ή ανικανότητα.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας δηλώνουμε παρών σε όλα τα θέματα του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 24/06/2020.
Δηλώνουμε δε ότι από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και παντός είδους συμβουλίων η παράταξη μας ‘πρώτα ο άνθρωπος» δεν θα συμμετέχει περιφρουρώντας τις δημοκρατικές μας αρχές και πεποιθήσεις μας.
Για όσο δε διάστημα η δημοτική αρχή δεν μπορεί να θέσει σε λειτουργία το κατάλληλο μέσο(Τηλεδιάσκεψη) ή να βρει τον κατάλληλο χώρο(Φυσική παρουσία), αν και υπάρχουν τέτοιοι, για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη μας θα απέχει αυτών.

Για την παράταξη «πρώτα ο άνθρωπος»
Παναγόπουλος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου