Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΑΖΑΡΙ) ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η Δημοτική Αρχή, μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4497/2017 με βάση τον οποίο το παραδοσιακό παζάρι του Ποταμού κινδύνευσε να διακοπεί οριστικά, εργάστηκε συστηματικά και σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς και με το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη νόμιμη διατήρηση του παζαριού με βάση το Διάταγμα του 1927 με το οποίο ιδρύθηκε. Ωστόσο, κατά τα τελευταία χρόνια, στο παζάρι δεν τηρούνται οι όροι που προβλέπονται από τη νομοθεσία ενώ έχει αλλοιωθεί και ο αμιγώς παραδοσιακός χαρακτήρας του που σχετίζεται αποκλειστικά με την πρωτογενή παραγωγή, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου η σύνταξη και θέση σε ισχύ Κανονισμού Λειτουργίας είναι επιβεβλημένη.
Παράλληλα, οι όροι του Κανονισμού θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην περαιτέρω προβολή της παραδοσιακής αυτής δραστηριότητας του Ποταμού που σχετίζεται και με τον τουρισμό.
Υλοποιώντας την δέσμευσή της, η Δημοτική Αρχή θέτει σε δημόσια ανοικτή διαβούλευση το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας του Παζαριού Ποταμού και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει τις απόψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις του το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24/07/2020. Οι απόψεις θα πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά στο email: pazari_potamou@kythira.gr μαζί με το ονοματεπώνυμο του κάθε συμμετέχοντα.
Οι φορείς (Τοπική Κοινότητα, Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί κ.λπ.) θα κληθούν να αποστείλουν τις απόψεις τους δι΄ επιστολής.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Ευστράτιος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων


Κατεβάστε από εδώ το Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας Κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς, (παζαριού),Ποταμού (Στο αρχείο περιλαμβάνεται και σχετικό σχεδιάγραμμα με τους χώρους ανάπτυξης των πάγκων).
Δείτε εδώ βίντεο από το έτος 1972 με εικόνες του παζαριού στον Ποταμό.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία αρχείου: Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου