Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΈΝΑΡΞΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Αγαπητοί φίλοι των Κυθήρων.
Όπως ήδη γνωρίζουν πολλοί από σας, τα Κύθηρα απειλούνται με την εγκατάσταση έως και 147 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού μας.
Η ουσιαστική μετατροπή των Κυθήρων σε βιομηχανικό αιολικό πάρκο προς αποκλειστικό όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων θα απειλήσει την οικονομία και το μέλλον του νησιού, αρχής γενομένης από τον τουρισμό, ενώ θα υπάρξουν και σοβαρές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό και στην υγεία των κατοίκων. Παράλληλα, η ριζική αλλοίωση του τοπίου και οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον θα είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμες.
Είμαστε μια ομάδα ευσυνείδητων πολιτών και επαγγελματιών, τόσο Κυθήριοι όσο και ευρύτερα Έλληνες ή αλλοδαποί που επέλεξαν να ζήσουν εδώ μόνιμα, που νοιαζόμαστε για το μέλλον του νησιού και για την προστασία της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς του. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε εμπεριστατωμένη και βιώσιμη εναλλακτική λύση στα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δυστυχώς όμως, η έρευνα μας έχει πείσει πως οι επαπειλούμενες προτάσεις για τη μετατροπή των Κυθήρων σε τεράστιο αιολικό πάρκο μόνο τις ενδιαφερόμενες εταιρείες θα ωφελήσουν.
Σας γράφουμε λοιπόν για να αναγγείλουμε το ξεκίνημα της καινούργιας ιστοσελίδας «Ανεμογεννήτριες στα Κύθηρα». Στη δίγλωσση αυτή ιστοσελίδα, που θα ανανεώνεται σε καθημερινή βάση, θα βρείτε υπεύθυνες πληροφορίες απ΄ όλο τον κόσμο σχετικά με τις ανεμογεννήτριες, τις ανανεώσιμες πηγές ενεργείας εν γένη, τα αποτελέσματα έγκυρων επιστημονικών ερευνών και το νομικό πλαίσιο, καθώς και τα τελευταία νέα από τα Κύθηρα και από άλλα Ελληνικά νησιά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
Σας περιμένουμε στη διεύθυνση kythira-windturbines.com.

Μια ομάδα ανήσυχων πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου