Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΌΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΔΑΡΙ 25/6, ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΙΞΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΟ

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Φάρου Μουδαρίου στο βόρειο ακρωτήριο των Κυθήρων!
Υπήρξε υποδειγματική οργάνωση όλου του συστήματος πολιτικής προστασίας καθώς και συμβολή εναέριων μέσων. Η κατάσβεση ήταν άμεση.
Αποδείχθηκε περίτρανα η τεράστια σημασία της οδού που διανοίξαμε προς το Φάρο με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν 2 χρόνια. Εάν δεν υπήρχε αυτός ο δρόμος, η φωτιά θα έσβηνε στη θάλασσα και τα οχήματα δεν θα μπορούσαν καν να την πλησιάσουν. Αυτό ως μια απάντηση σε όσους μας κατηγόρησαν ότι αλλοιώσαμε το περιβάλλον και ότι το μονοπάτι που υπήρχε ήταν επαρκές. Η ύπαρξη σωστών δρόμων στις απομακρυσμένες και δασικές περιοχές είναι προϋπόθεση για την πυροπροστασία τους.
Στο πρόγραμμα "Τρίτσης" θα υποβάλλουμε πρόταση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση της αγροτικής και δασικής οδοποιίας σε όλο το νησί και κυρίως στις ευπαθείς περιοχές.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου