Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ - ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ - ΜΠΟΓΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 20/10

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κας. Βάσως Μπόγρη, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2020.
Καταρχήν ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα Κύθηρα και ζήτησε την άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ ή της Περιφέρειας για τη διενέργεια μαζικών rapid tests.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίσπευση των χρηματοδοτημένων από την Περιφέρεια Αττικής έργων για το Δήμο Κυθήρων, που σε συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό υπερβαίνουν τα 23.000.000€. Λίγη ώρα πριν τη συνάντηση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο μας για την χρηματοδότηση τριών μονάδων αφαλάτωσης (2 στην Αγ. Πελαγία και 1 στο Διακόφτι), προϋπολογισμού 1.720.000€, που θα δημοπρατηθούν εντός του επομένου τετραμήνου.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στο Δήμο Κυθήρων, ενώ συζητήθηκαν και τα αιτήματα του Δήμου μας για την ένταξη νέων έργων στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2021, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα πολιτισμού και τις αναπλάσεις.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις εργασίες εξέλιξης του εμβληματικού και υποδειγματικού έργου διαχείρισης των απορριμμάτων που εκτελείται στο Δήμο μας με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής και το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να επισκεφθεί μόλις ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία. Επιπλέον εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη κα. Μπόγρη και όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων, ιδίως τις τεχνικές.
Τέλος συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως η ανάγκη δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Κυθήρων, για την οποία ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου