Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ












Η είδηση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Κύθηρα μπορεί για κάποιους να ήταν κάτι που το περίμεναν από καιρό, όμως για κάποιους άλλους πολλούς, ήταν κάτι αναπάντεχο, που τους επανέφερε στη ζοφερή πραγματικοτητα που βιώνει ο πλανήτης μας τους τελευταίους 10 μήνες.
Ο επικίνδυνος ιός είναι στο νησί μας, δεν μπορούμε να λέμε πλέον οτι δεν υπάρχει, ότι τα ''κακά'' ΜΜΕ κάνουν προπαγάνδα εκφοβισμού, ότι κακώς έγινε το lockdown την Άνοιξη, οτι δεν υπάρχει λόγος να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.
Έφτασε το τέλος των ψευδαισθήσεων, για όλους μας και κυρίως για όσους το πήραν αψήφιστα και λειτουργούν με κοινωνική ανευθυνότητα.
Δυστύχώς όλους αυτούς τους μήνες βλέπουμε γύρω μας συμπολίτες μας να αδιαφορούν, να συνωστίζονται και παράλληλα να μην υπάρχουν έλεγχοι ή στην καλύτερη περίπτωση αυτοί να είναι ελλιπείς και όλοι να κάνουμε τα στραβά μάτια για να βγεί η σεζόν χωρίς πολλά πολλά. Όλα αυτά δημιούργησαν μια πλασματική κατάσταση, που μακροπρόθεσμα έχει συνέπειες.
Μπορεί μέχρι τώρα να σταθήκαμε τυχεροί και να τα πήγαμε καλά, ανέλπιστα καλά αν συνυπολογίσει κανείς τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέφθηκαν το νησί μας το καλοκαίρι, όμως όλα τα όμορφα τελειώνουν κάποια στιγμή.
Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν ξερουμε ακόμη το εύρος της διασποράς στην ποπική μας κοινότητα. Οι επόμενες δέκα μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες.
Ο Δήμος Κυθήρων, το Νοσοκομείο Κυθήρων και όλες οι υπηρεσίες ήταν έτοιμες από την πρώτη στιγμή και προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ωστόσο αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται πρώτα απ' όλα εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και λειτουργήσουμε υπεύθυνα. Αν δεν τηρήσουμε ακόμη και τώρα τα μέτρα προστασίας, αν δεν φοράμε μάσκες κι αν δεν προσέξουμε, το επόμενο διάστημα με μαθηματική ακρίβεια το νησί μας θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα. Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης, πριν φτάσουμε στο σημείο να είναι αργά...

Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου