Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ο ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

 
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 τίμησε στη Μητρόπολη των Αθηνών τη χάρη της Παναγίας  Μυρτιδιώτισσας, με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας COVID-19.
Μετά την ευλογία των άρτων, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του Επιτίμου Πρόεδρου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, Γεωργίου Καρύδη.
Στο τέλος η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου απηύθυνε χαιρετισμό:
« Αιδεσιμότατε, αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι. Είμαστε σήμερα εδώ, πιστοί στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, την προστάτιδα των Κυθήρων και όλων των Κυθηρίων.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών από της ιδρύσεως του, το 1924, τιμά τη Χάρη της Παναγίας, την ημέρα αυτή, στη Μητρόπολη των Αθηνών. Στολίζει την εικόνα και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράζει στους πιστούς μυρτιές και άρτους από τα Κύθηρα.
Σήμερα από τον χώρο τούτο λείπει για πρώτη φορά ο Γιώργος Καρύδης, ο άνθρωπος που επί 21 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, με έργο σημαντικό και αξιόλογο. Ένας άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, εργατικότητα και με αμέριστη αγάπη για το νησί μας και τους Κυθήριους. Τον αποχαιρετήσαμε πριν από 6 μέρες και είμαστε πολύ λυπημένοι γι’ αυτό. Ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών και να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τη Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα κάθε χρόνο, εδώ, στον Μητροπολιτικό Ναό, όπως ήταν και η επιθυμία του.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου εύχομαι  η Χάρη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας να δίνει βοήθεια και δύναμη στη ζωή μας ».

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες:
Προς το ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΒΑ, που προσέφερε τους άρτους για την αρτοκλασία.
Προς την κ. Αλεξάνδρα Λουράντου, που προσέφερε τον στολισμό της εικόνας της Παναγίας.
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας και σε όλους τους Κυθήριους Χρόνια Πολλά και  με τη βοήθεια της Παναγίας να ξεπεράσουμε το κακό.

Για τον Κυθηραϊκό Συνδέσμο Αθηνών

Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας
Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου                            Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου