Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΣΤΑ ΎΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 5/4 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί στου κατοίκους των Κυθήρων η πολύ υψηλή τιμή της βενζίνης στην περιοχή μας, λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα, με τις προβλέψεις των ειδικών να μιλούν και για νέες αυξήσεις το επόμενο διάστημα.
Την Τετάρτη 5 Απριλίου η τιμή της απλής αμόλυβδης (Unleaded 95) στα δύο πρατήρια του Νοτίου τμήματος, φτάνει στα 2,225 €/λίτρο, ενώ στα δύο πρατήρια του Βορείου τμήματος η τιμή διαμορφώνεται στα 2,198 €/λίτρο και 2,186 €/λίτρο που είναι και η χαμηλότερη τιμή στο νησί!
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς την οικονομική επιβάρυνση που δημιουργείται σε κατοίκους κι επαγγελματίες του νησιού, που καλούνται καθημερινά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα οχήματά τους, σε ένα νησί με μεγάλο οδικό δίκτυο, διασκορπισμένους οικισμούς και υποδομές και χωρίς τοπική συγκοινωνία.
Σίγουρα το φαινόμενο αυτό δεν είναι τοπικό, ωστόσο στην περιοχή μας η τιμή της βενζίνης είναι από τις υψηλότερες πανελλαδικά!
Κυβέρνηση κι αυτοδιοίκηση πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η κατάσταση είναι αδιέξοδη και πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση για την συγκράτηση της τιμής των καυσίμων σε ακριτικές περιοχές όπως η δική μας.

Ακολουθούν φωτογραφίες με τις τιμές των υγρών καυσίμων στα 4 πρατήρια των Κυθήρων, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023:

Ρεπορτάζ φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου