Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΈΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ “ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ”

Με την υπ' αρ. πρωτ. 21919/27-11-2020 απόφαση (ΑΔΑ 6ΔΛΟ46ΜΤΛ6-Θ8Β) του Υπουργού Εσωτερικών, κου Π. Θεοδωρικάκου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Νέου Σχολικού Συγκροτήματος ύψους 2.700.000,00 ευρώ, με φυσικό αντικείμενο του έργου την ανέγερση Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, συνολικής δυναμικότητας 96 μαθητών.
Η διαδικασία της υλοποίησης του έργου περιγράφεται στην Απόφαση Ένταξης, ενώ η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σήμερα, και αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ως περιγράφονται στην απόφαση ένταξης και συμβασιοποιήθηκε το έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την 8η Δεκεμβρίου 2022 στο ποσό των 2.525902,57 ευρώ με ΦΠΑ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να κοινοποιήσουμε την έναρξη των εργασιών που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.
Αυτό που “οφείλεται” επί χρόνια -στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μας- γίνεται ΣΗΜΕΡΑ πραγματικότητα, καθώς σύγχρονο Σχολικό Κτίριο με προδιαγραφές για χωριστή είσοδο και αύληση, επαρκείς αίθουσες, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, υπαίθριο θέατρο, γήπεδο μπάσκετ -βόλεϊ, κα, τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης.
Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους συνεργάτες του Δήμου Ελαφονήσου, καθώς, με κοινή σύμπλευση, όσα έμοιαζαν “λόγια” και “θεωρίες” ΤΩΡΑ γίνονται πράξεις επ' ωφελεία της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του Τόπου μας !!!




Η Δήμαρχος
Ευσταθία Λιάρου

Πηγή: elafonisos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου