Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ - Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία οι τριήμερες εργασίες της 17ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Βουλής στο οποίο συμμετέχουν ελληνόπουλα που ζουν στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 12.500 παιδιά, που έστειλαν τις εκθέσεις τους πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολύ μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι επιλέχθηκαν τελικά μόνο οι 350 καλύτερες!
Μέσα στα 350 παιδιά που επιλέχθηκαν για να καθίσουν στα έδρανα της Βουλής φέτος ήταν και η συμπατριώτισσα μας, μαθήτρια της 2ας (νυν 3ης) Λυκείου  Κυθήρων, Αλεξάνδρα Λουράντου. Μεγάλη διάκριση για τα Κύθηρα και το Λύκειο Κυθήρων κι ίσως η μοναδική εκπρόσωπος της περιοχής μας σ'αυτό τον θεσμό.
Η Αλεξάνδρα ενδιαφέρθηκε για το θεσμό της Βουλής των Εφήβων και με τη βοήθεια των καθηγητών και του Λυκειάρχη Κυθήρων ενημερώθηκε εκτενώς και πριν το καλοκαίρι συμμετείχε στην φετινή διαδικασία, με την αποστολή ενός δοκιμίου της με θέμα τον Τουρισμό.
Η 17η Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων διήρκεσε τρεις μέρες, από τις 31/8 έως τις 3/9/2012. Η Αλεξάνδρα συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Επίσης στα πλαίσια αυτού του προγράμματος τα παιδιά που συμμετείχαν, παρακολούθησαν τις ημέρες αυτές και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Αλεξάνδρα μετά το πέρας του προγράμματος αυτού μας δήλωσε: << Ήταν μια ωραία εμπειρία, εποικοδομητική και πολύ ενδιαφέρουσα. Αξίζει η προσπάθεια και η συμμετοχή σε αυτόν το θεσμό. >>

Εμείς απ'την μεριά μας θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην οικογένεια και τους καθηγητές της Αλεξάνδρας για την προσπάθεια αλλά και για το ότι αποτελούν τις στέρεες βάσεις που θα στηριχθεί ένα παιδί και θα γαλουχηθεί σωστά και στην ίδια να της ευχηθούμε καλή πρόοδο, να συνεχίσει να είναι  τόσο δημιουργική και γεμάτη ενέργεια όπως είναι και πάντα επιτυχίες στη ζωή της.

Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΥΤΗΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή