Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΕΝΕΡΗ'' Ι.Ε.ΚΥΘΗΡΩΝ 1697-1729

Ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στα Κύθηρα του 17ου και του 18ου αιώνα, έκαναν όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου ''Κώδικας Επισκόπου Νεκταρίου Βενέρη'' της Ιεράς Επισκοπής Κυθήρων 1697-1729, που παρουσιάστηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου, στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών.
Ο κώδικας αυτός αποτελεί τον πρώτο από τους οκτώ συνολικά κώδικες που θα εκδοθούν από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, στην σειρά με τίτλο: ''Πηγές Εκκλησιαστικής ιστορίας των Κυθήρων''. Υπεύθυνος σειράς είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Λεοντσίνης.
Παρ' όλο που το βιβλίο και η παρουσίαση ήταν εξειδικευμένη, την παρακολούθησαν αρκετοί συμπατριώτες μας.
Για το βιβλίο μίλησαν: η Δρ. Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Χριστίνα Κολοβού, ο Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χαρ. Μπαμπούνης και ο λαογράφος ερευνητής κ. Παναγιώτης Καμηλάκης. Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ ενω ήταν προγραμματισμένο δεν κατέστει δυνατό να παρευρεθεί ωστόσο έστειλε επιστολή η οποία διαβάστηκε στην αρχή της παρουσίασης. Επίσης παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος (πρώην Κυθήρων) κ.Κύριλλος, Πρόεδροι Κυθηραϊκών Ιδρυμάτων και Σωματείων καθώς και Κυθήριοι και φιλοκυθήριοι.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών.
Παρακάτω σας παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες αλλά και ολόκληρο το video της παρουσίασης:











και το video:


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - Τσιρίγο FM
Φωτογραφίες - Video: Π.Μπαχτής - Β.Καλοκαιρινός - PhotoCerigo - TsirigoTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου