Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΥΚΟΥΛΗ

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες

Καθώς ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει, γεγονός πολύ θετικό κατά τη γνώμη μου, αφού ο κάθε πολίτης προβληματίζεται και διερευνά για το πού και πώς πρέπει να συστρατευθεί ώστε να συνεισφέρει αποτελεσματικότερα στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, έχει ήδη διαμορφωθεί το τοπίο των εκλογικών συνδυασμών που διεκδικούν να αναλάβουν την μεγάλη ευθύνη να διοικήσουν το Δήμο και να οδηγήσουν τον τόπο στην πρόοδο και την ανάπτυξη…
Έχοντας όπως όλοι γνωρίζετε έντονο το ενδιαφέρον να παίξω ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων που θα καθορίσουν την πορεία και το μέλλον του νησιού μας, ανέπτυξα επαφές με τους εκπροσώπους των συνδυασμών που έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να «κατεβούν» στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Προς μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση, δυστυχώς, διαπίστωσα ότι στους συνδυασμούς που εμφανίζονται ως εναλλακτική πρόταση απέναντι στην παρούσα Δημοτική Αρχή, αυτό που κυριαρχεί είναι προσωπικές φιλοδοξίες, σκοπιμότητες, διάφορα συμφέροντα, αντιφάσεις, και μεγάλη δυσκολία συνεννόησης. Επιπλέον, ορισμένες πλευρές έχουν μία επιπόλαιη αντίληψη για το πώς διοικείται σήμερα ένας Δήμος όπως είναι ο Δήμος Κυθήρων και φαίνεται να μη συνειδητοποιούν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα. Έτσι η εναλλακτική πρόταση που μας προτείνουν είναι περισσότερο προβληματική από την κατάσταση την οποία θέλουν να αλλάξουν. Δεν είδα το συμφέρον του τόπου να παίζει κυρίαρχο ρόλο παρά μόνον να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη για  την κατάσταση που επικρατεί είναι το αποτέλεσμα στο οποίο οδήγησε, δηλαδή η διαίρεση, ο κατακερματισμός και τελικά η πολυδιάσπαση. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον διαισθάνθηκα ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει για μένα ζωτικός χώρος για να μπορέσω να αποδώσω.

Από την άλλη, ασφαλώς, είναι γνωστά τα προβλήματα και οι αδυναμίες που εμφάνισε κυρίως κατά τη 2η τετραετία η παρούσα Δημοτική πλειοψηφία.
Ωστόσο, στη σημερινή συγκυρία, η κοινωνία απαιτεί πλέον συνεργασίες ομάδων με διαφορετικές αντιλήψεις, που μπορούν όμως να συνεννοηθούν, να συνθέσουν τις ιδέες τους και να εργασθούν για την υλοποίησή τους, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις αδυναμίες και τα λάθη. Στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδανικές καταστάσεις αλλά μόνον το εφικτό, αυτό δηλαδή που πέρα από τις επιθυμίες μας είναι δυνατό να το επιτύχουμε. Και το εφικτό σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία είναι η συνεργασία με την ομάδα,  με την οποία μπορεί κάποιος να έχει τα λιγότερα προβλήματα, την καλύτερη κατά το δυνατόν συνεννόηση και τη μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης των στόχων.
Ασφαλώς ήμουν εγώ αυτός που αντιπολιτεύτηκα (έντιμα όμως και χωρίς χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση ) τα 3,5 χρόνια που πέρασαν τον Θ. Κουκούλη κυρίως για όσα δεν έκανε.
Και είναι αυτά τα ίδια ακριβώς για τα οποία θα αγωνιστώ και στη νέα δημοτική περίοδο την επόμενη 5-ετία: Το νερό, οι αποχετεύσεις, η διαχείριση των απορριμμάτων, οι βιολογικοί καθαρισμοί, τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ, τα κρουαζιερόπλοια, υποδομές αεροδρομίου, η τουριστική προβολή του νησιού στις αγορές του εξωτερικού, τα σφαγεία, οι συνεταιρισμοί, η αγροτική παραγωγή-μεταποίηση-τυποποίηση, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η νεολαία. Και μαζί μ’ αυτά η καθημερινότητα με τα προβλήματα της. Κάποια απ’ αυτά έχουν, ωστόσο, ήδη δρομολογηθεί.
Η δυναμική η οποία θα δημιουργηθεί από την συνεργασία μας με τον Θ. Κουκούλη θεωρώ ότι θα είναι πολύ ισχυρή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις υλοποίησης των παραπάνω στόχων. Ο Θ. Κουκούλης το απεδέχθη ανεπιφύλακτα και δεσμεύτηκε απέναντι μου. Γι αυτό και ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ την στήριξη σας με την ψήφο σας. Η εμπιστοσύνη μεταξύ μας είναι στέρεη.

Αγαπώ τον τόπο μου
Αγαπώ τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα
Εργάζομαι και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την πρόοδο και την προκοπή όλων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ

Λυκειάρχης – Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου