Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής  περιόδου για τις δημοτικές εκλογές στα Κύθηρα, παρακολουθούμε το φαινόμενο του απίστευτα μεγάλου  και πρωτόγνωρου για την περιοχή μας  και τις δημοτικές εκλογές συνωστισμού,  υποψηφίων Δημάρχων. Κάποιοι έφυγαν στην πορεία, κάποιοι προστέθηκαν, και ήδη βρισκόμαστε στον αριθμό των 4 συνδυασμών. Να ενημερώσω εδώ τους συμπατριώτες μας, ότι ο συνδυασμός μας, είναι ο πιο παλιός σε αυτή την κούρσα. Επίσης να θυμίσω ότι για εμένα δεν υπάρχει ίχνος προσωπικής φιλοδοξίας από την αρχή, άλλωστε οι διαδικασίες επιλογής μου είναι πλέον γνωστές σε όλους, μετά την αποχώρηση του Μανόλη του Στάθη.
   Από την άλλη μεριά, γίνομαι και γινόμαστε, καθημερινά όλο και εντονότερα, δέκτες μεγάλης πίεσης από τον κόσμο για ενότητα. Ομολογουμένως, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες  γι `  αυτή την ενότητα και εξακολουθούν να γίνονται. Ο κόσμος όμως αγωνιά και σημειώνει πως αυτό που εμποδίζει αυτή την ενότητα, είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός από εμάς τους υποψηφίους Δημάρχους, να ηγηθεί,  θεωρώντας πως είναι ο καταλληλότερος, ο πιο χαρισματικός, ο δυνατότερος  κ.λ.π. .  Αυτό δε συμβαίνει με μένα και τα μέλη του συνδυασμού μου το γνωρίζουν καλά. Αλλά αυτό από μόνο του δε μετράει. Πρέπει να το μάθει και ο κόσμος.  
 Γι  αυτούς  τους  λόγους   προτείνω στο Μανόλη Χάρο  και στο Στράτο το Χαρχαλάκη :
·        Να αποσύρουμε και οι τρεις τις υποψηφιότητές μας, για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων.
·        Να συναντηθούμε και οι τρεις σε μια σύσκεψη με παρόντες και τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, ηλεκτρονικού και έντυπου, με μοναδικό σκοπό την πρόταση ενός τρίτου προσώπου που θα ηγηθεί ΕΝΟΣ συνδυασμού για τις εκλογές. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και κάποιος άλλος κατάλληλος εκτός από εμάς.  (Η πρόταση δεν απευθύνεται στον κύριο Θεόδωρο Κουκούλη για τον απλό λόγο ότι σαν εν ενεργεία Δήμαρχος, κανείς δεν μπορεί να του αμφισβητήσει το εθιμικό αν θέλετε δικαίωμα να ηγηθεί του συνδυασμού του, αφού ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του).
·        Όσοι από εμάς τους τρεις θελήσουν, να ενταχθούμε,  ως απλοί υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι.

   Επειδή πολλοί ίσως βιαστούν να συμπεράνουν ότι η πρότασή μου αυτή ίσως δείχνει αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου, θέλω να πω ότι θα περιμένουμε την απάντηση των άλλων δύο υποψηφίων μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Αν δεν είναι θετική η απάντησή τους, αμέσως μετά, ο συνδυασμός μας θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του.

Δημήτρης Λουράντος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων

1 σχόλιο:

  1. αν διαβάσω την ανακοινωση ως ηθογραφια εποχης μου φαινεται αρκετα ενδιαφέρον επιχείρημα.....αλλα αν την διαβάσω ως πολιτικό άρθρο,πίσω απο τις γραμμές διακρίνω μια απογοήτευση για το προσδοκόμενο του συνδυασμού στις επικείμενες εκλογές.Ένας υποψήφιος που νιώθει ότι μπορεί να διεκδικήσει τη δημαρχία δεν θα είχε κανένα λόγο να επιδιώξει την ....απόσυρση του απο την διεκδίκηση της εξουσίας,παραχωρόντας μάλιστα τη θέση του ''υπερ πίστεως και πατρίδος'' κατα το γνωστόν απόφθεγμα.Το ποια από τις δύο ερμηνείες θα χρησιμοποιήσετε για να ερμηνεύσετε ...πολιτικά την συγκεκριμένη πολιτική άποψη είναι προσωπική υπόθεση.Εγώ παντως δεν θα διακινδύνευα να ερμηνεύσω ηθογραφικά ένα πολιτικό κείμενο που από τη φύση του παραπέμπει σε ικανοποίηση επιδιωκόμενων στόχων μάλλον παρά σε μια ευκταία ρεαλιστικοποίηση της κατα κοινη ομολογία ουτοπικής αναζήτησης,τουλάχιστον υπο της παρούσης κοινωνικής πραγματικότητας....και για να μην θεωρηθεί ότι αδικώ κάποια πρόταση,ναι..θα ήταν δείγμα πολιτισμού να συνέβαινε κάτι τέτοιο ,αλλά να ετίθετο η πρόταση από τον αιτούντα προ της υποβολής υποψηφιότητας και ουχί κατόπιν εορτής .....η μεταχρονολόγηση νομίζω ότι δεν έχει καμιά αξία πλην της πολιτικής της στόχευσης. Παρακαλώ αυτό το σχόλιο να μην θεωρηθεί προσωπική επίθεση αλλά πολιτική κριτική...άλλωστε το ίδιο θα πράξω προς κάθε έναν που ασχολείται με τα κοινά...έχουμε υποχρέωση ως πολίτες μιας χώρας που καταστράφηκε από τους πολιτικούς να είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί και καθόλου φιλικοί προς αυτούς που επηρεάζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού,μέχρι αποδείξεως του αντίθετου τουλάχιστον.....ο πολιτικός κατά την άποψη μου πρέπει να αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι ικανός και αντάξιος της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή