Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σημερινή (Δευτέρα 29/9) κινητοποίηση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου Κυθήρων, αντιδρώντας στην μη ύπαρξη Δημόσιας Μεταφοράς στα Σχολεία τους.
Εικόνες από την δεκαετία του '50 και παλιότερα ζήσαμε σήμερα στα Κύθηρα, βλέποντας τους μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου να αναγκάζονται να πάνε με τα πόδια στο Σχολείο τους. Ήδη μπήκαμε στην τρίτη εβδομάδα της φετινής σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών του νησιού, γεγονός που έχει φτάσει τα πράγματα σε οριακό σημείο.
Το ραντεβού είχε δοθεί στις 7:30 το πρωί στο Λιβάδι Κυθήρων. Εκεί οι μαθητές αφού συγκεντρώθηκαν, σήκωσαν ένα πανό με το σύνθημα ''ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΌΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΊΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ'' και στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Χώρα Κυθήρων. Κοντά τους απ την πρώτη στιγμή βρίσκονταν οι γονείς τους που τους συνόδευσαν στην διαδρομή. Φτάνοντας στην Χώρα έκαναν μια μικρή στάση στο Δημαρχείο όπου τους περίμενε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος τους εξήγησε πως οι μεταφορές των μαθητών δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, πως ασκούνται μεγάλες πιέσεις για να λυθεί το θέμα ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε πως αν εντός 10 ημερών δεν ξεκινήσουν τα δρομολόγια, ο Δήμος Κυθήρων θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Στη συνέχεια τα παιδιά κατευθύνθηκαν στο Σχολείο και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνέλευση απ την οποία θα προκύψουν εκπρόσωποι των μαθητών μέχρι να γίνουν επίσημα οι εκλογές του δεκαπενταμελούς.
Κοντά στα παιδιά, υποστηρίζοντας την όμορφη και δίκαιη κινητοποίησή τους, βρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Αντώνης Λαχανάς, Δημήτρης Λουράντος, Μελίνα Μαρουλίδου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάζαρος Βέζος.
Για την ομαλή πορεία προς την Χώρα αλλά και για την προστασία των παιδιών στο δρόμο, υπήρξε συνοδεία με όχημα της αστυνομίας και προσωπικά του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων κ. Κουβελέτσου Παναγιώτη.














































Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου