Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 17/9

Την 17/09/2014 και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη λιμενική  εγκατάσταση Μονεμβασίας πλήρους κλίμακας «ζωντανή» άσκηση ασφάλειας σε εφαρμογή όσων προβλέπει ο Διεθνής Κώδικας ISPS.
Στην άσκηση συμμετείχε το προσωπικό ασφάλειας και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «TOMSON MAGESTY» που ήταν στο λιμένα Μονεμβασίας, το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας, το προσωπικό του Λιμενικού τμήματος Μονεμβασίας, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Νεαπόλεως, η ιδιωτική εταιρεία security G3S, ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Λιμενικής εγκατάστασης και η ιατρός.
Σχεδιασμός και υλοποίηση της άσκησης έγινε από τον Υπεύθυνο Ασφάλειας της Λιμεν. Εγκατάστασης τη Λιμενικής Αρχής και τον Υπεύθυνο Ασφάλειας του πλοίου.
Το κρουαζιερόπλοιο που επισκέφτηκε τη Μονεμβασιά με 1.500 επιβάτες, συνεργάστηκε με τις αρχές του λιμένα ώστε να υλοποιηθεί το σενάριο που προέβλεπε την επίθεση ατόμου που είχε επιβιβασθεί από άλλο λιμένα, τον τραυματισμό επιβάτη, τη σύλληψη του επιτιθέμενου και τη διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο, προέβλεπε επίσης την αύξηση των μέτρων ασφάλειας στον προβλήτα για την ασφαλή από-επιβίβαση των επιβατών του κρουαζιεροπλοίου. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εφαρμόσθηκε το εγκεκριμένο σχέδιο ασφάλειας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και βγήκαν συμπεράσματα όσον αφορά θέματα ασφάλειας και εφαρμογής του ΣΑΛΕ στη Λιμενική εγκατάσταση Μονεμβασιάς.

Κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων στην άσκηση είναι ότι η Μονεμβασιά διαθέτει έναν ασφαλή λιμένα με οργάνωση για τους επισκέπτες που έρχονται με κρουαζιερόπλοια και όχι μόνο, που συνεχώς επενδύει στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεών της αλλά και στη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς στην πόλη της Μονεμβάσιας.








Πηγή: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου