Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 1.9.2014

Με τις ευλογίες της εκλησίας, τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, έγινε σήμερα η τελετή εγκατάστασης του νέου Δημάρχου καί του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ολοκληρώθηκε έτσι η δεύτερη θητεία μας στον Δήμο Κυθήρων. 
Έκλεισε ένας κύκλος, αρχίζει μια καινούργια περίοδος για τον Δήμο μας, αλλά και προσωπικά για μένα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συμπατριώτες μου Κυθήριους για την δύναμη και τη χαρά που μου έδιναν όλα αυτά τα χρόνια. 

Να ευχαριστήσω επίσης, τον Δήμαρχο, όλους τους Δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες στην Δημοτική Κοινότητα Αντικυθήρων και στις Τοπικές Κοινότητες του νησιού μας, για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν.
Τους εργαζόμενους στον Δήμο για την συνεργασία που είχαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια. 
Την οικογένεια μου, την σύζυγό μου τις κόρες μου την μητέρα μου, τα αδέλφια μου, γιά την στήριξη και συμπαράσταση που μου προσέφεραν. 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καί όσους μου άσκησαν καλόπιστη κρητική.
Από την νέα θέση, στην οποία με την εντολή του Κυθηραικού Λαού θα βρίσκομαι αυτή την πενταετή θητεία, θα συνεχίσω να εργάζομαι και να υπηρετώ τον συμφέρον του τόπου μας.
Συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία και τον προβληματισμό πολλών συμπατριωτών μας για το μέλλον. Είναι εμφανής η αδυναμία της ηγετικής ομάδας, της νέας Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί την πραγματικότητα. 
Την ανησυχία μου αυτή εντείνουν περισσότερο οι διαρροές και οι πρώτες της ενέργειες.
Δέσμια των υποσχέσεών της, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα υπέρ της εκχώρησης αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων σε ιδιώτες. 
Η διαχείριση των απορριμμάτων, των υδάτινων πόρων, και κάθε κοινωφελούς υπηρεσίας, έχει ανοίξει την όρεξη των συμφερόντων.
Αδηφάγοι οργανισμοί είναι έτοιμοι να προσκοληθούν, στον κορμό του δένδρου που λέγεται Δήμος Κυθήρων, γιά να απομυζήσουν κάθε ουσία. 
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή παρέδωσε, στην νέα, πρωτόγνωρο χρηματικό υπόλοιπο, περρισσότερα από 3.200.000 ευρώ βρίσκονται κατατεθειμένα στην τράπεζα, τα οποία αν συγκριθούν με τα 285.000 ευρώ που παρέλαβε, πριν οκτώ χρόνια, καταδεικνύει την ορθή διαχείριση, το νοικοκύρεμα που έγινε, την οικονομική πραγματικότητα του Δήμου Κυθήρων, και την δυνατότητα άμεσης υλοποίησης έργων. 
Το γεγονότος αυτό βέβαια, έχει ανοίξει περρισσότερο την όρεξη όσων ονειρεύονται το μεγάλο φαγωπότι.
Η Βυζαντινού τύπου συμπεριφορά ευνοεί αυτές τις πρακτικές, αν η προβολή και η επικοινωνιακή προσέγγιση αποτελέσει πυλώνα της νέας διοίκησης, δικαίως δημιουργείται έντονη ανησυχία. 
Πρώτη γεύση η σημερινή επιστολή "Φιρμάνι", προς τους εργαζόμενους. Πρώτη ενέργεια του Δημάρχου η διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Βυτίου! 
Στην ίδια επιστολή αναφέρονται και άλλα "εξόχως" ανησυχητικά! 
Δείγμα γραφής όμως της νέας περιόδου, είναι η χρηματοδότηση, από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, ενός μικρού έργου στα Αντικύθηρα και στή συνέχεια, η τοποθέτηση περίτεχνης μαρμάρινης πλάκας με χαραγμένο το όνομα του προέδρου της και σημερινού Δημάρχου, από κάτω δε το όνομα του "Ιμπρεσάριου"!
Στον Δήμο Κυθήρων κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια, 150 καί πλέον έργα αυτού και μεγαλύτερου προϋπολογισμού, χωρίς πουθενά να χαραχθεί το όνομα του Δημάρχου ή του κατασκευαστή! 
Η επιλογή των Αντιδημάρχων δεν ικανοποιεί τα γεωγραφικά κριτήρια, το βόρειο τμήμα του νησιού δεν εκπροσωπείται στην εκτελεστική επιτροπή και μάλλον απουσιάζει από την ηγετική ομάδα.
Η δημοσιοποίηση των προβληματισμών μου αυτών στόχο έχει την διόρθωση των σφαλμάτων και την αποφυγή νέων.
Η συνεργασία και η συνεννόηση είναι αναγκαία και χρήσιμη για τόν τόπο, δεν εξασφαλίζεται όμως με λόγια ή τετελεσμένα γεγονότα, επιτυγχάνεται με διάλογο. 
Εύχομαι σε όλα τα εκλεγμένα μέλη, του Δημοτικού Συμβουλίου, στα μέλη των Συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων, των τοπικών Κοινοτήτων και εκπροσώπων των Κυθήρων, όλων των παρατάξεων, καλή θητεία.

Ιδιαίτερα εύχομαι, ο νέος Δήμαρχος και η Δημοτική Πλειοψηφία να επιδείξουν την οριμότητα, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται, ώστε να φέρουν είς πέρας τις μεγάλες ευθύνες που ανέλαβαν!

Πηγή: Μιχάλης Πρωροψάλτης (facebook)
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου