Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/9 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΧΑΝΑ

Την Κυριακή 7/9/2014 έλαβαν χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου και Μελών Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση γίνεται σύμφωνα με το Νόμο την πρώτη Κυριακή μετά την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών. 

Προ της διεξαγωγής της ψηφοφορίας ο προεδρεύων Σύμβουλος της πλειοψηφίας και Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Στ. Αγγελιουδάκης ενημέρωσε για την επιστολή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Θεοδώρου Κουκούλη, η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από το Δήμαρχο. 
Στη συνέχεια εκλήθη σε ορκομωσία ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ" κ. Αντώνιος Λαχανάς, ο οποίος έδωσε τον υπό του Νόμου προβλεπόμενο όρκο ενώπιον του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου "Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος".

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τακτικών και αναπληρωματικών μελών Οικονομικής Επιτροπής. Κατά τις διαδικασίες των ψηφοφοριών ο Δήμαρχος απεσύρθη καθώς δεν αποτελεί εκλέκτορα σύμφωνα με το Νόμο. 
Κατά τη διεξαχθείσα ψηφοφορία, ανεδείχθησαν τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο από 07-09-2014 μέχρι 05-03-2017:
- Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (εκ της πλειοψηφίας): Λάζαρος Βέζος (ψήφοι 14)
- Αντιπρόεδρος Δ.Σ. (εκ της μείζονος μειοψηφίας): Νικόλαος Μεγαλοκονόμος (ψήφοι 12)
- Γραμματέας Δ.Σ. (εκ της ελάσσονος μειοψηφίας): Χάρος Εμμανουήλ (ψήφοι 12)
Ανεδείχθησαν επίσης τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την περίοδο από 07-09-2014 μέχρι 05-03-2017:
- Πρόεδρος (εκ του Νόμου): ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης
- Τακτικά Μέλη: 
Εκ της πλειοψηφίας: Αγγελιουδάκης Ματθαίος, Κομηνός Γεώργιος, Μαρουλίδου Σουμέλα (Μελίνα), Ζαντιώτης Παναγιώτης
Εκ της μειοψηφίας (εν συνόλω): Πρωτοψάλτης Μιχαήλ, Μεγαλοκονόμος Παναγιώτης
- Αναπληρωματικά Μέλη:
Εκ της πλειοψηφίας: Κασιμάτη Μαρία, Κορώνης Μηνάς, Μαριάτος Κωνσταντίνος
Εκ της μειοψηφίας (εν συνόλω): Λαχανάς Αντώνιος, Μεγαλοκονόμος Νικόλαος
Μετά την κήρυξη της διαδικασίας ως περαιωμένης, ο Δήμαρχος κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους και δήλωσε την αταλάντευτη πρόθεσή του για την ορθή και κατά το Νόμο λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συλλογικών και μονομελών οργάνων διοίκησης του Δήμου Κυθήρων. 
Τέλος, ανακοινώνεται ότι με την υπ΄αρίθμ 4124/01-09-2014 απόφαση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Ανδρέα Γ. Χαρχαλάκη, ορίστηκε Αναπληρωτής Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας για όλο το διάστημα της δημοτικής περιόδου η σύμβουλος κα. Αγγελική Λιγοψυχάκη.




Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου