Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας, σε μεγάλο Ελληνικό ειδησεογραφικό site, παρατηρήσαμε ότι υπήρχε διαφημιστικό banner της Περιφέρειας Αττικής για τα νησιά της Αντιπεριφέρειας Νήσων στα οποία συγκαταλέγονται τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Ακολουθώντας τον σύνδεσμο για να δούμε που οδηγεί, βρεθήκαμε σε μια σελίδα τουριστικού-ενημερωτικού περιεχομένου για το κάθε νησί ξεχωριστά. Αρχίσαμε τότε να διαβάζουμε τις πληροφορίες για τα Κύθηρα και διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τα νησιά μας (δηλαδή οι σημαντικότερες πληροφορίες για να έρθουν οι τουρίστες) είναι πλήρως ανενημέρωτοι κι ελλιπείς. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία από το site γίνεται αναφορά σε ιπτάμενα δελφίνια τα οποία έχουν σταματήσει να έρχονται στα Κύθηρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια... 
Επίσης υπάρχει παντελής έλλειψη των δρομολογίων από τη Νεάπολη και το Γύθειο ενώ οι ώρες που αναγράφονται ότι διαρκούν τα ταξίδια από τον Πειραιά με το πλοίο κι από την Αθήνα με το αεροπλάνο είναι λάθος.
Αυτή η διαφήμιση υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, δίνοντας λανθασμένες κι ελλιπείς πληροφορίες στους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά μας.
Θεωρούμε ότι δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση σκόπιμα όμως με αυτή την προχειρότητα αντιμετώπισης και κατάρτισης τουριστικών πληροφοριών από ένα τόσο μεγάλο φορέα Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης όπως η Περιφέρεια Αττικής, σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά στον τομέα του Τουρισμού.
Καλούμε άμεσα τους υπευθύνους να προβούν στην διόρθωση και στον εμπλουτισμό των στοιχείων.


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου