Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ 8.9.2015

Μεγαλύτερη αλαζονεία από το να χαρακτηρίζεις αλαζόνα εκείνον που σου λέει την αλήθεια δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα από το να μην αντέχεις την αλήθεια για τα πεπραγμένα σου ως δημόσιο πρόσωπο. Όταν πριν 1μιση χρόνο αποφάσισα να αποδεχθώ τις τεράστιες πιέσεις μεγάλης μερίδας των Κυθηρίων να κατέλθω για Δήμαρχος, με ρώτησαν οι συνεργάτες μου "τι θα υποσχεθούμε στον Κυθηραϊκό Λαό". Απάντησα άμεσα και χωρίς καμία σκέψη "Θα υποσχεθούμε πλήρη διαφάνεια παντού, αλλαγή νοοτροπίας σε κάθε επίπεδο και ότι θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε εικόνα στον τόπο". Αυτό κάνουμε πράξη εδώ και ένα χρόνο. Και επειδή προκλήθηκα, απαντώ συγκεκριμένα:

1. Δεν υποσχόμαστε σε καταστήματα με αυθαιρεσίες ότι μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Ο νόμος θα εφαρμοστεί γιατί είναι άδικο για όλους τους υπόλοιπους καταστηματάρχες που εργάζονται νόμιμα. 

2. Δεν λειτουργούμε την Επιτροπή Φορολογικών Διαφορών όπως οι προκάτοχοί μας, δηλαδή τελείως παράνομα. Από το 2011 η Δημοτική Αρχή είχε ενημερωθεί με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι ΚΑΜΙΑ υπόθεση διαγραφής οφειλής δεν επιτρέπεται να εισαχθεί στην Επιτροπή αυτή χωρίς την άσκηση ένδικου μέσου. Φυσικά το αγνόησε γιατί τους νόμους τους εφάρμοζε όπως ήθελε και αν ήθελε. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλες οι διαγραφές από το 2007 μέχρι το 2014 είναι παράνομες, αγγίζουν το ύψος του κακουργήματος και ήδη έχει κινηθεί ποινική διαδικασία όπως δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο. Εμείς ΚΑΙ εδώ εφαρμόζουμε το Νόμο. Οι αιτήσεις διαγραφών οφειλών αντιμετωπίζονται ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ, από την υπηρεσία του Δήμου και όχι από τους αιρετούς. ΟΛΕΣ οι προηγούμενες διαγραφές είναι παράνομες, ας ρωτήσουν οι προκάτοχοί μου έναν δικηγόρο. 
3. Εμείς δεν διαφημίζουμε ιδιωτικά έργα ως δημοτικά, έργα που δεν έχουν καμία διαδικασία και αδειοδότηση και που έχουν ήδη εμπλέξει το Δήμο σε δικαστικές περιπέτειες. Οι δωρητές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, όμως οι δωρεές δεν μπορούν να γίνονται υπό όρους που αγνοούν τη νομοθεσία. Οι δωρεές μπορούν να γίνουν απόλυτα νόμιμα και με την τήρηση των διαδικασιών όπως έχουν γίνει τόσες δωρεές με το άνοιγμα λογαριασμών ειδικού σκοπού.

Και τέλος. Ας φρόντιζε ο κ. Πρωτοψάλτης ΠΡΙΝ ασκήσει δημόσια αντιπολιτευτική κριτική για τα δημοτικά αρχεία που ζήτησαν οι ομογενείς μας να πληροφορηθεί την πραγματικότητα, που είναι ότι ο Δήμος ΟΥΔΕΠΟΤΕ αρνήθηκε τη χορήγηση, εφάρμοσε όμως τα προβλεπόμενα στη Νομοθεσία καθώς τα αρχεία αυτά περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, εμπιστευτικές παρατηρήσεις (π.χ. τέκνα εκτός γάμου, γάμους τέκνων που αγνοούν οι γονείς κ.λπ.) και δεν μπορούν να δίδονται "αβρόχοις ποσί". Αν το μόνο για το οποίο έχει να μας κατηγορήσει ο κ. Πρωτοψάλτης είναι το ότι εφαρμόζουμε τις διαδικασίες που εκείνος έγραφε συστηματικά στα παλαιότερα των υποδημάτων του επί 7μιση χρόνια, τότε ας συνεχίσει σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Ενδεικτικά: ΔΕ νομιμοποίησε τα λιμάνια και τα κτήριά τους, ΔΕ νομιμοποίησε τον Παιδικό Σταθμό, ΔΕΝ εφάρμοσε το Νόμο για τη διαχείριση των κληροδοτημάτων (ενώ υποσχόταν στη σελ. 3 του προγράμματός του μέχρι και την αξιοποίησή τους!), ΔΕΝ άσκησε ως όφειλε τα νόμιμα για σωρεία οφειλών προς το Δήμο (την 01/09 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άγγιζαν τις 800.000€!!!), ΔΕΝ εισέπραξε τα ενοίκια των παραλιών στην ώρα τους αλλά βεβαίωσε τα έτη 2011-2014 τον Αύγουστο του 2014 (γιατί άραγε;), ΔΕΝ παραδέχθηκε ποτέ τα δικαιώματα της Εγχωρίου Περιουσίας επί των κοινοχρήστων εκτάσεων. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του διαφήμισε ΨΕΥΤΙΚΑ έργα, όπως την αναστήλωση του τείχους της Παλαιόχωρας που έγινε αποκλειστικά από την Εγχώριο Περιουσία, τη δημιουργία μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Λανατά χωρίς να έχει κανένα τέτοιο ιδιοκτησιακό δικαίωμα και αγνοώντας την Εγχώριο Περιουσία, την έγκριση χρηματοδότησης του Περιφερειακού Δρόμου των Αντικυθήρων που ζητήθηκε από ΕΜΕΝΑ από τον κ. Κατσικάρη πριν 2 χρόνια, την δήθεν επισκευή του δρόμου της Καμαρέλας που ο ίδιος αυθαίρετα διέλυσε, μέχρι και το ρυμοτομικό του Αβλέμωνα που έχει πάει στις καλένδες, για να μην πω για τις ψευδείς υποσχέσεις του στους κατοίκους των Σκλαβιανίκων που μάταια πίστευαν ότι στη μελέτη ανάπλασης των Μητάτων περιλαμβάνεται και το χωριό τους και τόσα άλλα που δεν χρειάζεται να απαριθμήσω γιατί οι Τσιριγώτες τα έκριναν οριστικά στις 25 Μαΐου του 2014.
Το νοικοκύρεμα του Δήμου που ομολογούν οι πάντες, από υπαλλήλους μέχρι τους απλούς δημότες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από όσους συντήρησαν επί 8 χρόνια προσωπικές πρακτικές και ιδεοληψίες. Ενοχλείται ο κ. Πρωτοψάλτης επειδή η νέα Δημοτική Αρχή νοικοκυρεύει και δεν καταστρέφει όπως εκείνος προεκλογικά διέδιδε. Αλήθεια, για το γεγονός ότι φέτος το νησί είναι καθαρότερο από κάθε άλλο καλοκαίρι δεν έχει να πει τίποτε;;;
Και θυμίζω ότι ο δικός μου συνδυασμός έχει 2 εκλεκτά εκλεγμένα μέλη της Κυθηραϊκής Κοινότητας της Αυστραλίας.... ο δικός του;;;
Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία: PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου