Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Σε μία θετική και συνάμα αναγκαία απόφαση προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Κυθήρων (11/9), ψηφίζοντας ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου σχετικά με την παροχή κινήτρων υπέρ των νεοπροσλαμβανομένων επικουρικών και αγροτικών ιατρών στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. 
Το πρόβλημα με τις κενές θέσεις γιατρών, οι μειωμένοι μισθοί και η αδυναμία του κράτους θεσμικά να δώσει λύσεις οδήγησε τον δήμο Κυθήρων στην λήψη απόφασης για παροχή ενός ποσού στον τομέα της σίτισης και της στέγασης, προκειμένου αυτό να αποτελέσει κίνητρο για νέους κι όχι μόνο ιατρούς να επιλέξουν να στελεχώσουν τα νησιά μας.
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αυτή η βοήθεια θα δίδεται ως χρηματικό ποσό ή ως παροχή υπηρεσιών μέσω κάποιων συμβάσεων μεταξύ του δήμου και τοπικών επαγγελματιών, ωστόσο σίγουρα θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα γίνει κατάχρηση αυτού του βοηθήματος. Στην συζήτηση του θέματος υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου. 
Ο κ. Δημήτρης Λουράντος πρότεινε αυτά τα κίνητρα μελλοντικά να δοθούν και στον τομέα της Παιδείας καθώς κι εκεί παρατηρούνται πολλά κενά καθηγητών και δασκάλων, λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Επίσης ο κ. Λουράντος έριξε στο τραπέζι την ιδέα αξιοποίησης του παλαιού κτιρίου που στεγαζόταν το νοσοκομείο Κυθήρων στον Ποταμό και αν αυτό θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε διαμερίσματα τα οποία θα παραχωρούνταν με συμβολικό τίμημα για την στέγαση ιατρών κι εκπαιδευτικών. Το κτίριο αυτό βέβαια πέρα από τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις κι επισκευές που χρειάζεται, δεν ανήκει στον Δήμο αλλά στο Τριφύλλειο Ίδρυμα οπότε ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Ο κ. Ζαχαρίας Σουρής ζήτησε κάποιες διευκρινήσεις ως προς την διαδικασία που θα δίνεται αυτό το βοήθημα, λεπτομέρειες της οποίας θα καθοριστούν σε επόμενο συμβούλιο, ενώ ο κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης πρότεινε την αύξηση του βοηθήματος για τους επικουρικούς ιατρούς και μάλιστα σε συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχουν κενά.
Όλοι συμφώνησαν πως αυτά τα κίνητρα είναι αναγκαία, θα βοηθήσουν στην έλευση ιατρών και σε επόμενη συνεδρίαση θα γίνει διεξοδικότερη συζήτηση για τις επιμέρους λεπτομέρειες επι της διαδικασίας.
Παρακάτω ακολουθεί το πρακτικό και αναλυτικά η πρόταση και το ύψος του βοηθήματος για σίτιση και στέγαση ιατρών όπως την ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων:



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πηγή πρακτικού: diavgeia.gov.gr
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου