Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.11.2015

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων στην αίθουσα της Επιτροπής Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Κυθήρων. 
Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση των νέων μοντέλων του Μηχανισμού που έχει κατασκευάσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ακολούθησε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ έγιναν εκτεταμένες παρουσιάσεις σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε τη σημασία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε διεπιστημονικό επίπεδο, ενώ ο Καθηγητής κ. Κυριάκος Ευσταθίου ανακοίνωσε ότι αναζητούνται χορηγοί για την παραχώρηση ενός μοντέλου του Μηχανισμού σε κλίμακα 4:1 στο Δήμο Κυθήρων, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για το νησί.

Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε η Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών και στην οποία παραβρέθηκε η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κα. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, οι Αντιπρυτάνεις, Καθηγητές του ΑΠΘ, τα μέλη της Ομάδας Έρευνας του Μηχανισμού και η αντιπροσωπεία του Δήμου Κυθήρων. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ακόμα μία δυναμική κίνηση εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου μας, που στόχο έχει την αξιοποίηση με κάθε τρόπο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που χαρακτηρίστηκε κατά την ημερίδα ως "το πολυτιμότερο και σημαντικότερο αρχαίο αντικείμενο που κατέχει η Ελλάδα σήμερα".
Την εκδήλωση μετέδωσε ζωντανά μέσω του live streaming του ΑΠΘ και το ΤΣΙΡΙΓΟ TV.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφίες: Μαρία Κασιμάτη (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου