Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΌΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 4/11

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 4/11 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κυθήρων υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη. Ήταν η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2015. Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει κατά γράμμα την δέσμευσή της για τακτικές και έγκαιρες συγκλήσεις του Σ.Τ.Ο. προκειμένου να υπάρχει σωστός προγραμματισμός των ενεργειών και δράσεων του Δήμου σε θέματα πολιτικής προστασίας. 
Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης και o Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός προέβησαν σε έναν απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που υπήρξε από όλες τις υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους στην πυρασφάλεια. Οι παριστάμενοι τοπικοί πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων δήλωσαν επίσης ικανοποιημένοι από τη διαρκή ετοιμότητα όλων των ομάδων πυρασφάλειας. Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Λάζαρος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι ο Δήμος Κυθήρων έκανε "σωστή προσέγγιση της πυρασφάλειας" για το καλοκαίρι του 2015.
Ο Δήμος Κυθήρων επενδύει πολύ στην πρόληψη και ετοιμότητατων ομάδων πυρασφάλειας και έχει ήδη προβεί στην επισκευή πολλών κρουνών και στην τοποθέτηση πολλών νέων σημείων υδροληψίας, σε συνεργασία με την υπηρεσία ύδρευσης αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες και με τις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Κατσανεβάκη που συντήρησε τα 2 υδροφόρα οχήματα του Δήμου και παρείχε τεράστια εθελοντική εργασία στον τομέα της πυρασφάλειας.
Το Σ.Τ.Ο. ασχολήθηκε και με την προετοιμασία για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο που θα πρέπει να είναι έγκαιρη.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου