Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ

Προχωρά η εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης της οδού που συνδέει την Αγία Πελαγία με την Αγία Αναστασία. Το έργο έχει 2 πηγές χρηματοδότησης: το ΠΔΕ και την Περιφ. Αττικής.
Στην παρούσα φάση υλοποιείται το τμήμα του έργου που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ με 220.000€ και αφορά την επισκευή και ασφαλτόστρωση της οδού από τη θέση 0 (σημείο τομής με παραλιακή οδό Αγίας Πελαγίας) έως τη θέση +472,20. Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, από το σημείο +472,20 μέχρι την τομή με την επαρχιακή οδό Ποταμού - Καραβά έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας (μαζί με τους δρόμους προς Μελιδόνι, Κακή Λαγκάδα και Διακοπουλιάνικα), έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί στους επόμενους μήνες και έχει προϋπολογισμό 2.475.000€.
Έχει ήδη διανοιχθεί ο δρόμος που περικλείει τα Οικοδομικά Τετράγωνα 17,26,29,30 και 31 του εγκεκριμμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του οικισμού και έχει τοποθετηθεί οχετός απορροής ομβρίων με απόληξη το παρακείμενο ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα.
Επίσης υλοποιείται ο τριγωνικός οδικός κόμβος στο Ο.Τ. 32, ενώ η οδός θα ασφαλτοστρωθεί από το σημείο 0 (Ο.Τ. 6 και 37) μέχρι και το σημείο +472,20.
Το έργο είναι σημαντικό και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, καθώς κατασκευάζεται ένας ασφαλής και σύγχρονος δρόμος με αντιπλημμυρική θωράκιση, που θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα πρόσβασης στις κατοικίες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, πρόβλημα που μέχρι σήμερα ουδείς αντιμετώπισε ουσιαστικά και αποτελεσματικά.




Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου