Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Το Δημοτικό Μέγαρο Ποταμού είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά και όμορφα κτίρια πάνω στο νησί μας. Ένα κτίριο που παραλάβαμε σε πολύ άσχημη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμος μας εξασφάλισε ένα τεράστιο ποσόν για την ανακατασκευή του κτιρίου, ύψους 200.000€ από ίδιους πόρους και μετά από 2 ματαιώσεις του διαγωνισμού λόγω του νέου νομικού πλαισίου για τα δημόσια έργα, το έργο τελικά δημοπρατήθηκε το 2017 και έχει ξεκινήσει η εκτέλεσή του, αφού πρώτα χάθηκαν πάνω από 6 μήνες στις δαιδαλώδεις διαδικασίες έγκρισης αποφάσεων και πρακτικών, για τις οποίες καθυστερήσεις η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι στο Δήμο. Το έργο ξεκίνησε, ήδη έχουν γίνει πολλές εργασίες εσωτερικά και τώρα αρχίζει και η ανακαίνιση των όψεων του κτιρίου καθώς και η τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αφού τα υπάρχοντα ήταν σε άθλια κατάσταση.
Δε νομίζω ότι η τοποθέτηση σκαλωσιάς επηρεάζει τον τουρισμό ή τους επισκέπτες του Ποταμού, ούτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι θα μειωθεί η κίνηση στα καταστήματα επειδή βάφουμε το κτίριο! Εξάλλου οι εργασίες αυτές απαιτούν καιρικές συνθήκες χωρίς βροχές και υγρασία ώστε να πιάσουν τόπο και να γίνουν τεχνικά σωστά.
Το αποτέλεσμα της ανακαίνισης του κτιρίου θα αποζημιώσει τους πάντες. Η απόφασή μας να στεγάσουμε μόνιμα στο κτίριο το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, μαζί με μια σύγχρονη ψηφιακή έκθεση για το Ναυάγιο και το Μηχανισμό, αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον μας για την περιοχή και τους επαγγελματίες είναι διαρκές, αφού η έκθεση αυτή θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το νησί και θα προσελκύει όλα τα γκρουπ και τους επισκέπτες των Κυθήρων, στον οικισμό του Ποταμού αυξάνοντας την εμπορική και οικονομική κίνηση.
Το να διαμαρτυρόμαστε όταν δεν γίνονται έργα το καταλαβαίνω. Το να διαμαρτυρόμαστε (και μάλιστα ειρωνικά) και όταν ΓΙΝΟΝΤΑΙ έργα δεν μπορώ να το καταλάβω. Τα έργα είναι ΜΟΝΙΜΑ, η όποια ταλαιπωρία είναι προσωρινή. Τα έργα δεν γίνονται με μαγικό ραβδάκι, ούτε με ευχολόγια. Για να γίνει το έργο αυτό απαιτήθηκε δουλειά μηνών. Λεπτομέρειες για το έργο μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει ΕΔΩ.
Εμείς πάντως ευχαριστούμε όλους όσοι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα των έργων και κάνουν υπομονή γιατί το μείζον είναι να γίνονται έργα και σήμερα στο νησί μας ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ!
Το κτίριο αυτό δεν είχε την εικόνα που το αρμόζει! Σε λίγο καιρό θα ανταποκρίνεται πλήρως στην ιστορία του και θα αποτελεί κόσμημα για όλο το νησί και για εμάς αυτό έχει σημασία!


Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου