Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Κυθήρων στη Βασιλεία της Ελβετίας με αφορμή τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. 
Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του κ. Andrea Bignasca. Το απόγευμα στην Έκθεση Γλυπτών της Βασιλείας έγινε ομιλία της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης και τέως Υπουργού Πολιτισμού κας. Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα με θέμα "Τέχνη και Ιδεολογία στη Νεότερη Ελλάδα" την οποία διοργάνωσε ο Φιλελληνικός Σύλλογος της Βασιλείας. Παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βέρνη κ. Χαράλαμπος Μάνεσης, η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κα. Λαγογιάννη, ο Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου της Ελλάδας Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, πλήθος Φιλελλήνων της Βασιλείας και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε το τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κυθήρων στα Ιταλικά και τα Γερμανικά. Εκεί ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πράκτορες του τουρισμού, με τους οποίους θα συναντηθεί τις επόμενες μέρες για την προώθηση των Κυθήρων στο ελβετικό κοινό.
Η πόλη της Βασιλείας, που για 6 μήνες θα φιλοξενήσει τα μοναδικά ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, είναι μια πόλη 180.000 κατοίκων, αποπνέει το άρωμα του μεσαίωνα με τα όμορφα κτήριά της, είναι απόλυτα οργανωμένη και καθαρή και δίνει την εικόνα ενός φιλόξενου τόπου. Στην Ελβετία ζουν περί τις 10.000 Έλληνες, στη Βασιλεία σχεδόν 1.500, ανάμεσά τους και Κυθήριοι, όπως ο George Rizomarkos που μας υποδέχθηκε θερμά ξεναγώντας μας στην πόλη.

Αύριο Σάββατο θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στο Μουσείο Αρχαιοτήτων της Βασιλείας από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Βασιλείας κ. Morin Guy.










Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου