Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ & ΆΜΕΣΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Δελτίο Τύπου
10.09.2015

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει ότι παραλήφθηκε η πρώτη φάση του ερευνητικού έργου: «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Γεω-Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Άμεσων Επεμβάσεων στις Πυρόπληκτες Περιοχές του Δήμου», στο πλαίσιο της συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα, ο κίνδυνος πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων που δημιούργησε η πρόσφατη πυρκαγιά στη ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης. 
Πρόκειται για τη μελέτη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων επείγοντος χαρακτήρα στις πληγείσες περιοχές. Συγκεκριμένα τα πρώτα έργα αφορούν στον καθαρισμό και την αποψίλωση υλικών και θραυσμάτων βλάστησης από παραρεμάτιες περιοχές, καθαρισμό πλακοσκεπών αγωγών και αγωγών κυκλικής διατομής καθώς και καθαρισμό - συντήρηση και διάνοιξη υδρορεμάτων. 
ο Δήμος Μονεμβασίας, από δικούς του πόρους, έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση των προτάσεων της ειδικής επιστημονικής ομάδας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Πηγή: Δημοτική Ενότητα Νεάπολης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου