Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

KYTHERA EYE - ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Το νέο σύγχρονο οφθαλμιατρείο των Κυθήρων, στον Ποταμό,  δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίζονται τα περισσότερα οφθαλμολογικά προβλήματα τόσο των ενηλίκων όσο και των μικρών παιδιών. Επιδίωξη μας αποτελεί τα οφθαλμολογικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά εντός του οφθαλμιατρείου και να μην απαιτείται η μετάβαση στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα.  Προτεραιότητα μας αποτελεί η μέριμνα για τη καλή όραση των νέων παιδιών και η πρόληψη της αμβλυωπίας (δηλαδή του τεμπέλικου ματιού).
Η ιδέα για τη δημιουργία του Οφθαλμιατρείου γεννήθηκε από το ισχυρό ενδιαφέρον για τα Κύθηρα και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και επιμέλεια του πολιτικού μηχανικού που ήταν υπεύθυνος και για την ανέγερση του  νέου Νοσοκομείου των Κυθήρων, έτσι ώστε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές για μια ολοκληρωμένη ιδιωτική πρωτοβάθμια μονάδα υγείας. ΄Οραμα μας αποτελεί η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του οφθαλμιατρείου μέσα από την αναβάθμιση του εξοπλισμού και της αύξησης των παρεχομένων υπηρεσιών.
Στο οφθαλμιατρείο διενεργούνται πλήρεις οφθαλμολογικοί έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων βρεφικών, παιδικών οφθαλμολογικών ελέγχων, αλλά και έλεγχος καταρράκτου, γλαυκώματος και εκτίμηση της ωχράς κηλίδας. Η βασική φιλοσοφία μας είναι η παροχή υπηρεσιών με βάση τις ανάγκες του οφθαλμιατρικού ασθενούς.
Το νέο οφθαλμιατρείο άνοιξε τις πόρτες του στους ανθρώπους των Κυθήρων τον Ιούνιο του 2015.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος  Αναστασάκης Τάσος, εκπαιδεύτηκε στην οφθαλμολογία στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού και εν συνεχεία μετεκπαιδεύτηκε στις παθήσεις της ωχράς κηλίδας και του αμφιβληστροειδούς στις ΗΠΑ αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία για μια διετία.



Πηγή: Χαρά Γκούβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου