Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 10ο FORUM ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΌΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ



Το 10ο Forum της Αυτοδιοίκησης τελείωσε και τα συμπεράσματα και η συζήτηση που κάναμε ήταν πάρα πολύ χρήσιμα και επίκαιρα. Μου προκάλεσε εντύπωση η πολύ μεγάλη συμμετοχή εν ενεργεία και πρώην Δημάρχων, αυτοδιοικητικών με τεράστια εμπειρία στο χώρο, που οι συμβουλές τους μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει όλα τα κόμματα να στείλουν εκπροσώπους τους, όμως, μόνο η ΝΔ ανταποκρίθηκε με την παρουσία του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη. Όπως τονίστηκε από όλους, η μη εκπροσώπηση των κομμάτων σε ένα τόσο σημαντικό Forum και με όλα τα θέματα Αυτοδιοίκησης ανοικτά, μόνο θετικά δεν μπορεί να κριθεί και φυσικά δεν δικαιολογείται καθώς πλέον οι πτήσεις από/προς Αθήνα είναι συνεχείς και καθημερινές. Φυσικά και η απουσία του Υπουργού Εσωτερικών ή κάποιου εκπροσώπου του προκάλεσε στους πάντες αλγεινή εντύπωση γιατί όταν η Αυτοδιοίκηση πραγματοποιεί τέτοιες θεσμικές συζητήσεις το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να είναι εκεί, είτε συμφωνεί με τις τοποθετήσεις είτε όχι.
Επιπλέον, θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή δημοτών και πολιτών, καθώς καλοί είναι οι σχολιασμοί στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά η ουσιαστική αρένα της δημόσιας συζήτησης είναι οι θεσμικές διαδικασίες, είτε λέγονται Δημοτικά Συμβούλια, είτε συνέδια και ημερίδες.
Σε γενικές γραμμές, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, το νησί μας γίνεται το επίκεντρο της Αυτοδιοίκησης (το Σεπέμβριο είχαμε το συνέδριο της ΚΕΔΕ για τη νησιωτικότητα) και αυτό αποδεικνύει ότι η φωνή μας στα θεσμικά όργανα των Δήμων έχει πλέον γίνει ισχυρή και δυνατή, όπως παρατήρησαν δημόσια όλοι οι προσκεκλημένοι Δήμαρχοι και συμμετέχοντες.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να προτείνουμε λύσεις για τα τεράστια προβλήματα των Δήμων, πολλά από τα οποία οι κυβερνώντες αρνούνται ακόμα να αντιληφθούν.
Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση του Forum, την ΠΕΔΑ, την ΕΝΔΑ και τους δεκάδες Δημάρχους και πρώην Δημάρχους που ταξίδεψαν στο νησί μας και φυσικά το TSIRIGO FM, το PHOTO CERIGO και το EPOLI.GR που κάλυψαν τις εκδηλώσεις.



Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κυθήρων για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση:
(Για μεγέθυνση πατήστε κάτω δεξιά στο τετράγωγο πλαίσιο με τα βέλη)

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωρογραφιες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Eπιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου