Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΌΧΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 16/6

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΦΥΓΜΟΣ
Και η τοπική κοινωνία το έδειξε σήμερα το πρωί στην Αλώνα των Κουλεντίων.
Παρά το εργάσιμο της ημέρας που για πολλούς ήταν θέμα, ανέλπιστο ίσως για αρκετούς, 500 περίπου δημότες του Δήμου Μονεμβασίας βρέθηκαν εκεί δίνοντας ειρηνικά ένα βροντερό παρών.
Δημότες κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικού στρώματος, κάθε μορφωτικού επιπέδου, βρέθηκαν εκεί.
Εντυπωσιακή και η παρουσία των αρκετών κληρικών.
Οι συγκεντρωθέντες με τάξη και πειθαρχία και με την φροντίδα της συντονιστικής επιτροπής ανέβηκαν στο εργοτάξιο όπου και έμειναν κατάπληκτοι από τον περιβαλλοντικό βιασμό που αντίκρυσαν.
Γιατί άλλο να σου μεταφέρουν κάτι και άλλο να το αντικρύζεις με τα μάτια σου.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτό που είδαν και δημιούργησε συναισθήματα οργής και αγανάκτησης ήταν μόνο μια και μισή πλατεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να συνθέσει την εικόνα του τοπίου όταν και αν τοποθετηθούν οι 6 ανεμογεννήτριες, πόσο δε μάλλον αν τοποθετηθούν οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες από τα Κουλέντια ως τον Καβομαλιά.
Η παρουσία και μόνο του πλήθους ανάγκασε τα μηχανήματα να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο, έστω για ένα δίωρο μέχρι να αποχωρήσει το πλήθος.
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας αρνήθηκαν να παραλάβουν το ψήφισμα των συγκεντρωθέντων, ωστόσο έλαβαν το ηχηρό μήνυμα της παρουσίας ενός μεγάλου πλήθους που έδωσε τη διαβεβαίωση πως θα ξαναπάει και άλλες φορές εκεί, όλο με περισσότερους ανθρώπους και διατράνωσε τη θέληση του όχι μόνο να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο, αλλά και να μην επιτρέψει και πουθενά αλλού την εγκατάσταση αιολικών στον τόπο.
Ζούμε σε ένα σπουδαίο τόπο που τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους άθικτο και στην ουσία δανεικό από τις γενιές που έρχονται.
Μια περαστική γενιά του είμαστε που μας καλεί στο σύντομο πέρασμα μας να δείξουμε πως είμαστε αντάξιοι του.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ.





Πηγή: Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή
(facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου