Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΣΤΡΑΠΟΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ 10/6 - 4 ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΌΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Τα χειρότερα πρόλαβαν κάτοικοι και πυροσβέστες των Κυθήρων, το βράδυ της Κυριακής 10/6, καθώς κατάφεραν κι έσβησαν εγκαίρως την φωτιά που ξέσπασε σε κολώνα της ΔΕΗ στο κάτω Στραπόδι.
Η φωτιά έγινε αντιληπτή από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Ωστόσο η πρόσβαση στο σημείο που βρισκόταν η κολώνα ήταν δύσκολη κι αν ξέφευγε η φωτιά θα υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η φωτιά δεν επεκτάθηκε.
Παρά την έγκαιρη κατάσβεση η κολώνα στο κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ υπέστη πολύ σοβαρή ζημιά, με αποτέλεσμα να μείνουν στο σκοτάδι για μια ολόκληρη νύχτα οι κάτοικοι της Χώρας, του Καψαλιού, του Καλάμου και του Στραποδιού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους επαγγελματίες κυρίως, αλλά και στους κατοίκους των περιοχών αυτών, οι οποίοι έιναι αγανακτησμένοι.
Το τοπικό συνεργείο της ΔΕΗ στο νησί κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση στο Λιβάδι, στο Δρυμώνα, στα Πιτσινιάνικα, στο Κεραμωτό, στον Μυλοπόταμο και σε άλλους οικισμούς που ήταν εκτός, λόγω της φωτιάς σε κολώνα του δικτύου.
Το σημερινό περιστατικό φωτιάς σε κολώνα της ΔΕΗ, έφερε ξανά στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με το δίκτυο ηλεκτρισμού και με την εκδήλωση πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια στα Κύθηρα. Το προσωπικό δεν επαρκεί για ένα τόσο μεγάλο και παλιό δίκτυο που υπάρχει στο νησί. Οι δύο συμπατριώτες μας τεχνικοί υπερβάλλουν εαυτόν κάθε φορά, με ατελείωτες ώρες δουλειάς υπό αντίξοες συνθήκες, για να καταφέρουν να καλύπτουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται και τους ευχαριστούμε όλοι γι' αυτό.
Ωστόσο η ΔΕΗ σαν οργανισμός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρέπει άμεσα να προβεί σε εκτεταμένη συντήρηση κι εκσυγχρονισμό του δικτύου καθώς και σε ενίσχυση του τοπικού συνεργείου της στο νησί. Οι επαγγελαμτίες και οι κάτοικοι δεν μπορούν άλλο και να χρυσοπληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και παράλληλα να πληρώνουν τις ζημιές στον εξοπλισμό τους ή να μένουν χωρίς ρεύμα με υπαιτιότητα της ΔΕΗ.













Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής, Δημήτρης Καλλίγερος
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου