Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 7 - 10/6

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα έλαβε μέρος και φέτος στις εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018» που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιάς από τις 7 μέχρι τις 10 Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμα πιο γνωστό το όμορφο νησί μας και να προβάλουμε την ιστορία του αλλά και τις ομορφιές του.
Ο χώρος που φιλοξενήθηκε το περίπτερο του συλλόγου στο Πασαλιμάνι ήταν ευγενική χορηγία από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ τον οποίο ευχαριστούμε και φέτος για την άρτια οργάνωση που είχε στα πλαίσια της δράσης «2η Γιορτή Εκπαίδευσης» που διοργανώνει. Το περίπτερο της Αδελφότητας γειτνίαζε με αυτό της Ένωση Απανταχού Αντικυθηρίων ''Ο Άγιος Μύρων'' όπου και η συνεργασία μας ήταν αμέριστη καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Στο περίπτερο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας υπήρχαν τοπικά προϊόντα, προσφορά επιχειρηματιών από τα Κύθηρα τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως αφού κάθε χρόνο υποστηρίζουν ανάλογες εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες γεύτηκαν το γνωστό σε όλους μας μέλι Κυθήρων, παξιμάδια, ελαιόλαδο και διάφορα γλυκίσματα που προσφέρθηκαν σαν κεράσματα στους πολυπληθείς επισκέπτες μας.
Παράλληλα οι επισκέπτες έμειναν ενθουσιασμένοι από την ενημέρωση για τις ομορφιές των Κυθήρων από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλοί εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν το νησί έχοντας μαζί τους από ένα τουριστικό έντυπο προβολής των Κυθήρων.
Το Σάββατο 9 Ιουνίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2018» το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου εμφανίστηκε στο Βεάκειο Θέατρο όπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Πειραιά παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα από τους τόπους τους.
Το χορευτικό τμήμα παρουσίασε συνολικά 6 Τσιριγώτικους χορούς, καταχειροκροτήθηκε από το κόσμο και στο κλείσιμο της βραδιάς ανέβηκαν στην εξέδρα όλα τα χορευτικά συγκροτήματα όπου χόρεψαν όλοι μαζί κάτω από τον υπέροχο ουρανό της Καστέλλας.









Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή - δελτίο τύπου: Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς (facebook)
Φωτογραφίες: Διονύσης Ανδρόνικος (facebook)
Φωτογραφίες: Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου