Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Η ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ 10/8

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς, τίμησε το βράδυ της Παρασκευής 10/8 την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, σε μία σεμνή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο προαύλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων, για τα 36 χρόνια ζωής και προσφοράς της (1982 - 2018).
Για την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών μίλησαν ο κ. Γαβρίλης Νικηφοράκης, που αναφέρθηκε στην ιστορία της και στις πολύπλευρες δράσεις της, όλα αυτά τα χρόνια και ο κ. Γιώργος Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης) που παρουσίασε το πλούσιο εκδοτικό έργο της εταιρείας.
Στα 36 χρόνια λειτουργίας της, η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, έχει εκδόσει συνολικά 27 βιβλία, συν τους 5 τόμους των πρακτικών του Η' Πανιόνιου Συνεδρίου, που διοργανώθηκε στα Κύθηρα το 2006. Πρόκειται για επιστημονικές εργασίες και πονήματα, τα οποία αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς και σπουδαία παρακαταθήκη για τα Κύθηρα.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μανώλης Καλλίγερος. Τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς κ. Βρεττός Κυπριώτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Μανώλης Καλοκαιρινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης και ο Καθηγητής Συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, καθώς βρίσκεται στα Αντικύθηρα και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ξεχωριστός ήταν ο χαιρετισμός του Καθηγητή κ. Νίκου Πετρόχειλου, Προέδρου της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, ο οποίος συγκινημένος έκανε έναν σύντομο απολογισμό κι ανακοίνωσε πως μετά από πολλά χρόνια στο τιμόνι της Εταιρείας, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.
Αρκετός κόσμος τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση, την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, αναγνωρίζοντας το έργο και την σπουδαία προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια στα Κύθηρα.
Μετά τις ομιλίες, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς παρέδωσε στον Πρόεδρο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, τιμητική πλακέτα.
Όλοι ευχήθηκαν η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών εκτός από σπουδαίο παρελθόν και παρόν, να μπορέσει να έχει και μέλλον. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή νέων Κυθηρίων επιστημόνων, με διάθεση και όρεξη να συνεχίσουν το έργο των προηγούμενων.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκομένους.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:
o κ. Μανώλης Καλλίγερος

ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς, κ. Βρεττός Κυπριώτης
Τα βιβλία που έχουν εκδοθεί από την Εταιρεία Κυθηραίκών Μελετών
ο κ. Γαβρίλης Νικηφοράκης
ο κ. Γιώργος Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης) 






ο Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης
ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Νίκος Πετρόχειλος 
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ 
ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Μανώλης Καλοκαιρινός 
ο Καθηγητής Συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης 














Το παρών στην εκδήλωση, έδωσαν μέλη της Ένωσης Νεολαίας Κυθήρων ΠΟΡΦΥΡΙΣ
παραδοσιακοί ροζέδες, δροσερό νερό και αναψυκτικά, τα κεράσματα της βραδιάς! 
η εκδήλωση αυτή, λόγω της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, ανέδειξε το πρόβλημα parking που υπάρχει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων. Δυστυχώς ο κόσμος δεν είχε που να βάλει τα αυτοκίνητά του και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.
Σε μελλοντικές εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη, ο Δήμος Κυθήρων πρέπει να μεριμνήσει για χώρο parking, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα.


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου