Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΤΟ ''ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ'' ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Στις 13 Αυγούστου 2018 έκλεισαν δύο χρόνια απ' όταν το «δουλεμπορικό»  σκάφος ''L.Istanbul' με 68 λαθρομετανάστες, λόγω κακοκαιρίας, προσάραξε σε αβαθή, στο Διακόφτι Κυθήρων (βλ. ΕΔΩ).
Παρά τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Κυθήρων, για την άμεση απομάκρυνση του 15μετρου σκάφους, λόγω έλλειψης πόρων και κατάλληλων μέσων, αλλά κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας, παραμένει ακόμα στη θέση που είχε προσαράξει πριν από δύο χρόνια.
Για το 15μετρο σκάφος έχει ακολουθηθεί, όπως προβλέπεται, η διαδικασία δημοπράτησης από την Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ).
Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν πως στην πρώτη δημοπρασία που βγήκε το σκάφος, αν και υπήρξε ενδιαφέρον, ο πλειοδότητης δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσό που έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία.
Στη δεύτερη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε αρχές του φετινού καλοκαιριού (2018), υπήρξε εκ νέου ενδιαφέρον και περιμένουμε να δούμε αν αυτή τη φορά η διαδικασία ολοκληρωθεί και ο νέος ιδιοκτήτης του σύντομα θα έρθει να το παραλάβει.
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις δημοπρασίες, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση και διάλυση του σκάφους από το κράτος
Να τονίσουμε πως δεν υπάρχει θέμα ρύπνασης, καθώς απ΄την πρώτη στιμή έχουν απαντληθεί τα καύσιμα και ότι άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει ρύπνανση στο περιβάλλον. Ωστόσο το να παραμένει και να σκουριάζει ένα σκάφος, σε ακτή του Διακοφτιού, είναι κάτι που κανείς δεν το θέλει.
Περιμένουμε τις εξελίξεις και για ότι νεότερο θα επανέλθουμε στο θέμα.





Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου