Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΟ 12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ - ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ TSIRIGO FM 105,6


Στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, συμμετείχε ως σύνεδρος, ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε 14-16/12 στην Αθήνα. Ο κ. Χαρχαλάκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει πλήθος πολιτικών και κομματικών στελέχών από όλη τη Χώρα, ενώ είχε και συνομιλία με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο συνέδριο συμμετείχε και ο Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό μας Κώστας Κατσαφάδος, αλλά και τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ά Πειραιά και της ΔΗΜΤΟ Κυθήρων.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του σταθμού μας, η στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμαρχο Κυθήρων είναι ξεκάθαρη και δεδομένη, καθώς η ηγεσία της ΝΔ τον θεωρεί έναν από τους πλέον επιτυχημένους στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό του και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του κομματος, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γραμματέα της Π.Ε. Λευτέρη Αυγενάκη. Εξάλλου ο κ. Χαρχαλάκης υπήρξε στέλεχος της ΝΔ, στην κρίσιμη Γραμματεία Οργανωτικού, κατά την περίοδο Πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, γεγονός βαρύνουσας σημασίας για τη ΝΔ.
Σιωπηλή στήριξη πάντως φαίνεται να παρέχεται στο Δήμαρχο Κυθήρων και από μέρος της κυβερνώσας παράταξης, αφού οι δηλώσεις της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Κύθηρα, ήταν ιδιαίτερα θετικές για το πρόσωπο του κ. Χαρχαλάκη και των συνεργατών του χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας ως "υπόδειγμα". Ας μην ξεχνάμε ότι χάρη στη θεσμική συνεργασία Δήμου - Περιφέρειας, αλλά και φυσικά χάρη στην μεθοδικότητα του Δημάρχου και στον τεχνοκρατισμό του Δήμου, χρηματοδοτούνται και εκτελούνται στο Δήμο μας έργα ύψους 23 (περίπου) εκατομμυρίων ευρώ, από τα περιφερειακά ταμεία, ποσό πρωτοφανές για το νησί!
Λίγοι μόνο μήνες έμειναν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου και ο νυν Δήμαρχος με την ομάδα του είναι έτοιμοι να ξαναδιεκδικήσουν το Δήμο Κυθήρων, για να συνεχίσουν το έργο που έχουν ξεκινήσει. Μέχρι στιγμής πάντως ''παίζουν'' χωρίς αντίπαλο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποιος άλλος υποψήφιος για τον Δήμο Κυθήρων, ενώ για τις όποιες αντιπολιτευτικές κινήσεις έχουν ακουστεί, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο κι ανακοινώσιμο, παρά μόνο φήμες. Διεργασίες πάντως γίνονται στο παρασκήνιο και θα δούμε το επόμενο διάστημα αν θα τελεσφορήσουν ή όχι.
Πάντως αυτό που κυκλοφορεί έντονα είναι πως ο Δήμαρχος έχει αποσπάσει ήδη ενυπόγραφη στήριξη Κυθηρίων με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση αλλά και δημοτών από όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νησιού μας. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, επίκειται και δημοσίευση δήλωσης πολιτικής στήριξης στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου, με δεκάδες υπογραφές, πολλές από τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν ιδιαίτερα.

Πηγή: Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου