Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Στα σχεδόν 4,5 χρόνια της θητείας μας ως Δημοτικής Αρχής μόνο 2 ή 3 φορές έχει αναβληθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω έλλειψης απαρτίας και η μία από αυτές ήταν η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση (21-12).
Η συνεδρίαση ζητήθηκε από το Δήμαρχο και η πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. έγινε τηλεφωνικά (ο νόμος προβλέπει πρόσκληση με κάθε πρόσφορο μέσο, προφανώς ΚΑΙ τηλεφωνικά). Η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας, την οποία θεωρούμε άκρως δικαιολογημένη καθώς λόγω των εορτών των Χριστουγέννων πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι απουσιάζουν εκτός Κυθήρων. Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος ΔΕΝ είναι μέλος του Δ.Σ., ΔΕΝ έχει δικαίωμα ψήφου σε αυτό και ΔΕΝ υποχρεούται να παρίσταται στις συνεδριάσεις του. Πράγματα γνωστά άλλωστε.
Η ανάγκη της μείζονος μειοψηφίας και προσωπικά του κ. Φατσέα να εφεύρουν μυθεύματα προκειμένου να ενισχύσουν τη δεινότατη πολιτική τους θέση είναι προφανής. Επειδή αναβλήθηκε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. προπαραμονές Χριστουγέννων, θεωρούν ότι η παράταξή μας διαλύθηκε! Ευτυχώς βέβαια για τον τόπο, μόνο αυτό δεν ισχύει. Η παράταξή μας είναι ενωμένη όσο ποτέ και κυρίως ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ σε πολύ μεγάλο ποσοστό, γεγονός που ο κ. Φατσέας γνωρίζει αλλά προσπαθεί επιμελώς να αποκρύψει. Βέβαια ίσως η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του χθεσινού Δ.Σ., πού ξέρετε!
Χθες, όμως, εκτός από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., συνεδρίασε και η Οικονομική Επιτροπή που ενέκρινε το προσχέδιο του Δημοτικού Προϋπολογισμού του 2019, που αγγίζει τα 11,5 εκατομμύρια! Θυμίζουμε ότι το 2014 που παραλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ο Προϋπολογισμός ήταν 6.598.000€. Πάσα σύγκριση είναι περιττή. Εκεί λοιπόν, ο κ. Φατσέας (και η μείζων μειοψηφία συνολικά) καταψήφισε τον προϋπολογισμό με τις εξής αιτιολογίες: α) θεώρησε υπερβολική τη δαπάνη 40.000€ για τη συντήρηση του Δημαρχείου, αγνοώντας τα τεράστια προβλήματα που έχει το κτήριο επειδή κατασκευάστηκε σε 2 διαφορετικές φάσεις και με 2 διαφορετικούς εργολάβους, β) θεώρησε υπερβολική τη δαπάνη 100.000€ για τις βλάβες της ύδρευσης, αγνοώντας ότι η παλαιότητα του δικτύου γεννά διαρκώς προβλήματα που η δαπάνη αποκατάστασής τους είναι μεγάλη, γ) επέμενε ότι ο Δήμος "μπορεί" να βάλει ποσό 1.800.000€ (!!!) για το Φράγμα των Οχελλών, αγνοώντας πλήρως ότι τα έργα της ύδρευσης χρηματοδοτούνται κατά το νόμο ΜΟΝΟ από τα αντίστοιχα ανταποδοτικά έσοδα και το συγκεκριμένο ποσό του 1.800.000€, είναι σχεδόν διπλάσιο από τα αντίστοιχα έσοδα. Και μάλιστα επέμενε ότι "θα πάρουμε λεφτά από το Φιλόδημο" αγνοώντας επίσης ότι τα έργα εντάσσονται στον Προϋπολογισμό μόνο όταν υπάρχει απόφαση χρηματοδότησης και φυσικά όχι επειδή ο κ. Φατσέας διάβασε στο ίντερνετ ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται "Φιλόδημος" και το οποίο χρηματοδοτεί Δήμους. Βέβαια στην ψήφιση του Προϋπολογισμού στο Δ.Σ. θα μας πει και άλλα τέτοια "επιχειρήματα", όμως ας είναι προετοιμασμένος καλύτερα γιατί θα υπάρξουν και ορισμένες εκπλήξεις! Για έναν αιρετό που βρίσκεται στα δημοτικά έδρανα 8 χρόνια, άγνοια τέτοιων πραγμάτων ΔΕΝ συγχωρείται.
Εμείς ευχόμαστε στην Μείζονα Μειοψηφία Καλά Χριστούγεννα και τους παρακαλούμε να κάνουν υπομονή ολίγων μόνο ημερών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η δική μας παράταξη είναι διαλυμένη ή όχι!

Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου