Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019



Εξωστρέφεια και προβολή με στόχο την ανάπτυξη.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων, εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα συμμετοχής του Δήμου σε εκθέσεις τουρισμού για το 2019. Η συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αποτελεί ένα βασικό μέσο προώθησης του νησιού, που μαζί με την διαδικτυακή, ραδιοφωνική και τηλεοπτική προβολή, συγκροτούν ένα συνολικό διαφημιστικό πακέτο με στόχο την ποιοτική προβολή των Κυθήρων σε σημαντικές τουριστικές αγορές.
Η απόδοση των δράσεων αυτών δεν είναι πάντα άμεση, όμως η συμμετοχή μας σε εκθέσεις είναι απαραίτητη καθώς δημιουργεί σημαντική υπεραξία που έχει πάντα θετικά αποτελέσματα. Εξάλλου, στις εκθέσεις συμμετέχουν ακόμα και προορισμοί που δεν έχουν καμία ανάγκη προβολής (π.χ. Μύκονος, Κέρκυρα κ.λπ.), γεγονός που αποδεικνύει ότι οι διοργανώσεις αυτές, μόνο «πεταμένα λεφτά» δεν είναι.
Για το 2019, ο Δήμος Κυθήρων θα συμμετάσχει στις εξής εκθέσεις:
1. Ferrien Messe Wien, Βιέννη, 10-13 Ιανουαρίου 2019
2. Fespo Zurich, Ζυρίχη, 31 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2019
3. BIT Milano, Μιλάνο, 10-12 Φεβρουαρίου 2019
4. Holiday World, Πράγα, 21-24 Φεβρουαρίου 2019
5. Fiets en Wandelbeurs, Ουτρέχτη Ολλανδίας, 01-03 Μαρτίου 2019
6. Salon Destinations Nature, Παρίσι, 14-17 Μαρτίου 2019
7. Ταξίδι, Κύπρος, 19-21 Απριλίου 2019
8. Greek Travel Show, Αθήνα, 03-05 Μαΐου 2019
9.
Philoxenia, Θεσσαλονίκη, 08-10 Νοεμβρίου 2019
Η συμμετοχή στις εκθέσεις της Βιέννης, της Ζυρίχης, της Πράγας και της Ουτρέχτης θα γίνει αδαπάνως για το Δήμο μας, σε αυτόνομο booth στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου που εγκρίθηκε από την αρμόδια υπουργό κα. Έλενα Κουντουρά.
Οι συγκεκριμένες εκθέσεις δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Πέρα από αυτές όπου ο Δήμος μας έχει σταθερή πολυετή παρουσία, όπως π.χ. η Philoxenia της Θεσσαλονίκης, οι εκθέσεις του εξωτερικού έχουν επιλεγεί με βάση το γεγονός ότι το νησί μας είναι γνωστό στις συγκεκριμένες χώρες ήδη εδώ και χρόνια. Η Αυστρία και η Ελβετία έχουν σταθερή άνοδο στο νησί μας τα τελευταία χρόνια, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των αφίξεων και από την Ιταλία το 2018.
Η Ολλανδία και η Τσεχία επιλέχθηκαν καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις charter προς το νησί μας, ενώ η έκθεση στο Παρίσι προωθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως η πεζοπορία, όπου το νησί μας πρωτοπορεί με ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών. Παράλληλα, στις εκθέσεις αυτές, γίνονται σημαντικές B2B συναντήσεις και προωθούνται εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες με tour operators, γεγονός που επιβάλει τη συμμετοχή των επαγγελματιών σε αυτές.
Η συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού είναι απόλυτα επιβεβλημένη για έναν τόπο που ουσιαστικά ζει από τον τουρισμό. Βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός τρόπος προώθησης, καθώς ο Δήμος μας προβάλει το νησί τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα. Παράλληλα, μέσα στο 2019, θα προωθηθεί η δημιουργία destination branding προκειμένου η προώθηση των Κυθήρων να γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου