Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΌΛΑ ΌΣΑ ΈΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ 24η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 28/11

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Τετάρτης 28/12/2018 με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανέγνωσε επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Βαλέριου Καλοκαιρινού, αναφορικά με την αναίτια και άκρως αδικαιολόγητη δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Φατσέα σχετικά με την – κατά τον ίδιο τον κ. Φατσέα – μη ανάρτηση του βίντεο από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κυθήρων με την Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου τη Δευτέρα 19/11/2018.
Ο κ. Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι:
- Τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης ΔΕΝ λαμβάνουν ούτε εκτελούν εντολές κανενός και για κανένα θέμα. Τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης ΔΕΝ είναι υπάλληλοι ούτε των Δημάρχων ούτε κανενός.
- Τα «επιχειρήματα» του κ. Φατσέα είναι παντελώς φαντασιακά και αστήρικτα.
- Η σπουδή του κ. Φατσέα για την ανάρτηση των βίντεο είναι επιλεκτική καθώς δεν έχει δείξει την ίδια στάση και για λήψεις άλλων γεγονότων που επίσης δεν έχουν αναρτηθεί.
- Το πότε και αν θα αναρτηθεί η λήψη ενός γεγονότος είναι αποκλειστικό θέμα του ιδιωτικού μέσου που κάνει τη λήψη και κανενός άλλου, ειδικά εφόσον η λήψη είναι ιδιωτική.
- Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ αμείβονται για την προβολή των τοπικών ειδήσεων και γεγονότων, το πράττουν απόλυτα εθελοντικά και τους αξίζουν ευχαριστίες και συγχαρητήρια για αυτό και όχι αναίτιες επιθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα, που όμως ουδένα πείθουν και μάλλον δυσχεραίνουν τη θέση της μείζονος μειοψηφίας παρά την ενισχύουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους τριών Προγραμματικών Συμβάσεων με την Περιφέρεια Αττικής για την εκτέλεση των εξής έργων:
1. «Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση Περιφερειακού Δρόμου Ποταμού της Δ.Κ. Αντικυθήρων», προϋπολογισμού 285.000,00€ με το Φ.Π.Α. Λόγω του γεγονότος ότι τα Αντικύθηρα ανήκουν στο σύνολό τους στο δίκτυο προστασίας NATURA 2000 οι εγκρίσεις για το έργο χρειάστηκαν 5 χρόνια, γεγονός παντελώς αδικαιολόγητο για την απλή τσιμεντόστρωση ενός δρόμου που υφίσταται ως χωματόδρομος από 30 και πλέον έτη. Πλέον για το έργο υπάρχει οριστική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και εγκρίσεις 14 υπηρεσιών (!) και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων τους πρώτους μήνες του 2019.
2. «Προκαταρκτική Μελέτη Κατασκευής και Λειτουργίας Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Πελαγίας Νήσου Κυθήρων», προϋπολογισμού 24.666,66€ με το Φ.Π.Α. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα για ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης για την Αγ. Πελαγία, τον οικισμό που δέχεται τη μεγαλύτερη τουριστική επιβάρυνση στο νησί, για το οποίο υπήρξε παντελής στασιμότητα επί σειρά ετών.
3. «Ανάπλαση Τοιχίου Αγ. Πελαγίας», προϋπολογισμού 100.000,00€ με το Φ.Π.Α. Μετά από σειρά ετών εγκατάλειψης, το παραλιακό τοιχίο στο παλιό Τελωνείο της Αγ. Πελαγίας θα ανακατασκευαστεί πλήρως μέσα από την υλοποίηση μελέτης αρχιτεκτονικής ανάπλασης που εκπονήθηκε πριν περίπου 10 έτη αλλά δεν είχε αξιοποιηθεί.
Τέλος, το Δ.Σ. επικύρωσε όλες τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τα δημοτικά τέλη όλων των ειδών (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, ΤΑΠ, παρεπιδημούντων, κοινοχρήστων χώρων κ.λπ.) τα οποία θα παραμείνουν και για το 2019 απολύτως σταθερά χωρίς καμία αύξηση σε κανέναν συντελεστή.


















το video της συνεδρίασης:



Η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων και η συζήτηση δημοσιευμάτων που θίγουν επαγγελματικά-προσωπικά το PHOTO CERIGO:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Κάμερα - Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - Photo Cerigo
Δελτίο Τύπου: Δήμος Κυθήρων
Video: TSIRIGO TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου