Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

''ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2018'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΣΙΕ - ΣΤΑ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις "Βυζαντινές Γιορτές", στο πλαίσιο απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία η 4η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, κατά την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά την μνήμη του μεγάλου Μελωδού και Υμνογράφου Αυτής Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Εορτής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος και πάντων των κατά τόπους Συλλόγων Ιεροψαλτών.
Αύριο Παρασκευή 7/12, ανοίγει η αυλαία της μεγάλης γιορτής της ψαλτικής κοινότητάς μας.
Από τις 9 το πρωί στην Παλαιά Βουλή, ξεκινάει ένας σημαντικός κύκλος διαλόγου με σημαντικούς επιστήμονες και παράγοντες της ψαλτικής, της πολιτιστικής διαχείρισης, της τουριστικής βιομηχανίας, της πληροφορικής και της εκπαίδευσης, προκειμένου να χαραχτεί η πολιτική για τηνμ ψαλτική των επόμενων δεκαετιών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, η ΟΜΣΙΕ θα απονείμει, το απόγευμα της Παρασκευής 7/12, τιμητικές διακρίσεις σε αιρετούς της αυτοδιοίκησης που κατά καιρούς διηκόνησαν ή διακονούν στο Ιερό Αναλόγιο, από οποιαδήποτε θέση. Ένα από τα πρόσωπα που θα τιμηθούν, είναι ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης.
Η ενεργή παρουσία όλων των συναδέλφων, ιδιαίτερη στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι επιβεβληγμένη!
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:


Πηγή: Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ)
Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου