Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 2η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 20/12


Το απόγευμα της Κυριακής 20/10 έγινε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων η 2η δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κυθήρων. Εκ μέρους της ομάδας εκπόνησης του ΣΒΑΚ παρέστη ο Καθηγητής Πολεοδομικού και Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού του ΕΜΠ κ. Θάνος Βλαστός. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Εμμ. Στάθης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Π. Ζαντιώτης, Ειρήνη Βενέρη, Κώστας Καψάλης, Δημ. Κοντολέων, Γ. Διδυμιώτης και Μ. Τριφύλλης καθώς και ο Πρόεδρος της ΤΚ Φριλιγκιανίκων Β.Νοταράς.
Συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της κινητικότητας και των μεταφορών στο νησί που θα συμπεριληφθούν στο υπό ολοκλήρωση ΣΒΑΚ.
Ο Καθηγητής κ. Θάνος Βλαστός επεσήμανε ότι το ΣΒΑΚ δεν είναι μια κλασική μελέτη, αλλά μια στρατηγική, ένα επιχειρησιακό σχέδιο, που στόχο έχει να προτείνει εφικτές λύσεις για την βελτίωση της κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας, που θα εντάσσονται σε μια συνολική-ολιστική προσέγγιση, που αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την χρηματοδότηση έργων από την ΕΕ.
Θα ακολουθήσει και επόμενη φάση διαβούλευσης-ενημέρωσης, στην οποία ευελπιστούμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη, καθώς τα ζητήματα αυτά αφορούν όλους τους κατοίκους και κυρίως την καθημερινότητά μας στα Κύθηρα.
Το ΣΒΑΚ του Δήμου Κυθήρων χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου