Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 20/9

Για μια ακόμη σχολική χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών μας από και  προς το σχολείο τους.
Το αναφαίρετο δικαίωμα τους και δικαίωμα μας απειλείται και φέτος από την αδυναμία - υπαναχώρηση-άρνηση της μειοδότριας, κατόπιν διαγωνισμού, επιχείρησης - ιδιοκτήτριας λεωφορείων με εκπρόσωπο τον κ Κακαγιά, να εκτελέσει τα δύο απαραίτητα δρομολόγια  για  τη  μεταφορά  των  παιδιών (Φριλιγγιάνικα - Ποταμός  και  Καραβάς - Ποταμός).
Η Γενική Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού και του Νηπιαγωγείου Ποταμού (Αγ.Πελαγία) στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 20-09-2019, αποφάσισε τα εξής:
1) ΟΜΟΦΩΝΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ενοποίηση των δύο δρομολογίων σε ένα. Για κανένα λόγο δεν αποδεχόμαστε, τα παιδιά να βρίσκονται καθημερινά καθοδόν, από και προς το σχολείο, έως και 2-3 ώρες επιπλέον των ωρών του σχολικού προγράμματος, με ότι συνέπειες έχει αυτό για την καθημερινότητά τους και για την εργασιακή και προσωπική ζωή των γονιών.
2) Να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ο κάθε σχετικός φορέας για την λύση του προβλήματος ΤΩΡΑ,  μίας και το σχολικό έτος έχει ήδη αρχίσει. Να παρθεί ΚΑΘΕ απαιτούμενο μέτρο απέναντι στην μειοδότρια επιχείρηση για να συμμορφωθεί, με εξάντληση και του νομικού πλαισίου.
3) Η μεταφορά των παιδιών είναι πρωταρχική ανάγκη και αναπόσπαστο μέρος του δημόσιου αγαθού που λέγεται «παιδεία». Όλοι γνωρίζουν τον ρόλο που διαδραματίζει στην καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους και την επιβάρυνση που προκαλεί η πλημμελής λειτουργία της. Έτσι, η ανάθεση της σε ιδιώτες, η αντιμετώπιση μίας τέτοιας ανάγκης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια από μόνη της είναι πηγή κάθε προβλήματος, όπως το ζούμε και το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Γνωρίζοντας την τρίχρονη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας ανάθεσης, και μπροστά σε νέα, πιθανά στο μέλλον προβλήματα κατά την εκτέλεση της, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Μόνιμη λύση του προβλήματος απευθείας από την Δημοτική Αρχή, ή και από την Περιφέρεια.
4) Να γνωστοποιήσει το πρόβλημα οπουδήποτε είναι αναγκαίο και εφικτό και με κάθε δυνατό μέσο, στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα, σε τοπικά και ευρύτερης ή και εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.
5) Να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών. Στη βάση αυτή, από την Πέμπτη 26-09-2019, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, για αόριστο διάστημα και με τρόπο πού θα επιλέγουμε κάθε φορά και έως την έμπρακτη επίλυση του προβλήματος.

ΚΥΘΗΡΑ 20-09-2019
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου