Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ''BLANKA'' ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ


Η εντεκάχρονη Blanka προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της στη Μανίλα ζητιανεύοντας και κλέβοντας τους τουρίστες. Ονειρεύεται να αγοράσει μια μαμά. Όμως πρέπει να κάνει αμέτρητες προσπάθειες για να μαζέψει αρκετά χρήματα. Η ευκαιρία παρουσιάζεται όταν γνωρίζει τον Peter, έναν 55χρονο τυφλό μουσικό του δρόμου, που της μαθαίνει να τραγουδάει. Όμως ο Peter ανησυχεί για εκείνη και αποφασίζει να την πάει σε ένα ορφανοτροφείο, πράγμα που, μόλις το ανακαλύπτει, την κάνει να το σκάσει και να αντιμετωπίσει ξανά τους κινδύνους του δρόμου.
Η ταινία Μπλάνκα / Blanka του Kohki Hasei προβάλλεται στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ποταμού την Κυριακή 27 Οκτώβρη στις 18:00 (είσοδος ελεύθερη). Είναι η τελευταία από τη σειρά προβολών για παιδιά και νέους που ξεκίνησε πριν δυο μήνες, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Μαθήματα με Φως στο σκοτάδι" του Νεανικού Πλάνου, εγκεκριμένο από του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.
Η ταινία έλαβε δεκάδες βραβεία σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ ο παιδαγωγικός φάκελος/ Οδηγός μελέτης της ταινίας εγκρίθηκε από το Ι.Ε.Π. για την παιδαγωγική του καταλληλότητα και προτείνεται η αξιοποίηση του συνολικού υλικού του φακέλου σε μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δείτε το τρέιλερ: ΕΔΩ

Πηγή: Γιώργος Διδυμιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου