Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ


Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, συναντήθηκε στον Πειραιά με τον κ. Μάριο Ηλιόπουλο, πλοιοκτήτη του πλοίου «AQUA JEWEL» της εταιρείας «JUMBO JET Ν.Ε.» που για τα επόμενα δύο χρόνια αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των περιφερειακών ακτοπλοϊκών γραμμών δημόσιας υπηρεσίας των Κυθήρων και Αντικυθήρων, μετά τον διενεργηθέντα διεθνή διαγωνισμό.
Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ φιλικό και συνεργατικό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών μας και από πλευράς του Δημάρχου ζητήθηκε η πιστή τήρηση των δρομολογίων και η δυναμική προώθηση των νησιών μας μέσα από τη σύγχρονη ιστοσελίδα της εταιρείας, που παρέχει την δυνατότητα online κράτησης και αγοράς εισιτηρίων. Επιπλέον, έχει ζητηθεί η πραγματοποίηση ειδικών δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στα τριήμερα και τις μεγάλες τοπικές εορτές των νησιών μας, σε συνεργασία με το πρακτορείο «Drakakis Tours» που αναλαμβάνει την πρακτόρευση της εταιρείας στο νησί.
Επισημαίνεται ότι μετά από αίτημα του Δημάρχου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο (μη επιδοτούμενο) δρομολόγιο την Πέμπτη 6/3, ενώ από 1 έως 4/3 θα υπάρχει διαθέσιμο το πλοίο «AQUA BLUE» προκειμένου να εξυπηρετήσει το νησί στην περίπτωση εξαιρετικά έκτακτου και απρόβλεπτου συμβάντος.
Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής, η εταιρεία απέστειλε στον Δήμο μας την ακόλουθη επιστολή, την οποία και μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ:
Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις άπειρες ευχαριστίες του προς την «TRITTON FERRIES» και το πλοίο «ΙΟΝΙΣ» αλλά και προσωπικά στους κ. κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και Γεώργιο Τσαϊλά, καθώς και στο πλήρωμα του πλοίου, που για 2,5 χρόνια εξυπηρέτησαν τις γραμμές του Πειραιά, της Κισάμου και του Γυθείου με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό, θέτοντας τον πήχη της εξυπηρέτησης των νησιών μας σε υψηλά επίπεδα. Η άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και του Υπουργείου Ναυτιλίας, τον Ιούλιο του 2017, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του πλοίου «ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι σχετικές υπηρεσίες και διαδικασίες, οδήγησαν στην δρομολόγηση του «ΙΟΝΙΣ» που για 28 συνεχείς μήνες εξυπηρέτησε με σταθερότητα τις γραμμές μας.
Η Δημοτική Αρχή δεν θα παύσει να επιζητεί την με κάθε τρόπο αναβάθμιση των συγκοινωνιακών συνδέσεων των νησιών μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και κάθε συναρμόδιο φορέα.


Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες:seajets.gr, Στρατος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου