Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης:
1) Συναντήθηκε με τους Δημάρχους των νησιών του Σαρωνικού, στο πλαίσιο της κοπής της πίτας του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, που είναι ο δικαιούχος του προγράμματος CLLD/LEADER για την περιοχή μας. Ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος για το σύνολο της περιοχής παρέμβασης (8 Δήμοι Π.Ε. Νήσων Αττικής) έκανε μια σύντομη παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας της εταιρείας και πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για την εξέλιξή της. Στην τελετή κοπής της πίτας του Δικτύου παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Μανωλάκος και κ. Κατσαφάδος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΠ κ. Παπαγεωργίου. Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER στην περιοχή μας, χρηματοδοτούνται σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά έργα, τονώνεται η τοπική οικονομία και ενισχύεται ο πρωτογενής και ο τουριστικός τομέας με στόχο να αποκτήσουν ποιότητα και ανταγωνιστικότητα.
2) Συμμετείχε στην 2η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, όπου έχει οριστεί μέλος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Αττικής. Ο νέος Πρόεδρος του ΙΤΑ, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη ανέλυσαν την τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας του ΙΤΑ καθώς και την οικονομική του κατάσταση, ενώ η νομική σύμβουλος του Ινστιτούτου παρουσίασε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας του ΙΤΑ που στόχο έχει να παράσχει επιστημονική τεκμηρίωση στους Δήμους επικουρώντας τους στο έργο τους.
3) Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Ευμολπίδη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρέχει το Ταμείο για τους Δήμους καθώς και η ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ των Κυθήρων που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Παράλληλα ο Δήμαρχος ζήτησε να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους των χρηματοδοτήσεων περιβαλλοντικής προστασίας η Επιτροπή Εγχώριας Περιουσίας ως διαχειρίστρια των δασών στο Δήμο μας, ζήτημα που θα εξεταστεί περαιτέρω από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου