Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟΝΗΣ ΔΟΥΝΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Την ανάγκη να μην αφαιρεθούν τα Κύθηρα από τις άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στον αποκλεισμό και τον οικονομικό μαρασμό τους,  επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής  αναφέρεται στην υπαγωγή των Κυθήρων στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α’, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847 (ΦΕΚ 667/Β/1992) και ρωτά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την εξακολούθηση συμπερίληψης των Κυθήρων στις άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές, ώστε το νησί να συνεχίσει να έχει διασύνδεση με την Αθήνα.
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης:
Πειραιάς, 30 Ιανουαρίου 2020

Όπως είναι γνωστό, τα Κύθηρα εντάσσονται στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α’, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847 (ΦΕΚ 667/Β/1992) και η αεροπορική διασύνδεση Αθήνας - Κυθήρων έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως άγονη γραμμή.
Σύμφωνα με την από 10-1-2020 επιστολή του Δημάρχου των Κυθήρων, κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για αφαίρεση της γραμμής των Κυθήρων από τις άγονες επιδοτούμενες γραμμές. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ελάχιστες έως και μηδαμινές πτήσεις από και προς τα Κύθηρα και θα συνιστούσε αποκλεισμό των Κυθήρων, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά και οικονομικό μαρασμό τους.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
1) Ισχύει ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει την γραμμή των Κυθήρων από τις άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές; Αν ναι, για ποιους λόγους;
2) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εξακολούθηση συμπερίληψης των Κυθήρων στις άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές, ώστε το νησί να έχει διασύνδεση με την Αθήνα και άλλες περιοχές και να μην κλονιστεί οικονομικά;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου