Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Ο Cpt ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΔΑΣ (ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΩΝ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ & ΙΟΝΙΣ) ΈΡΙΞΕ ΆΓΚΥΡΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ 19/4


Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι ο «Άγιος Δημήτριος» του Πειραιά, ο γνωστός μας καπτά Δημήτρης Λαδάς, ετοιμάζεται να ρίξει  την οριστική άγκυρα του στη στεριά.
Η επιθυμία να βρεθούμε μαζί του σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στη θάλασσα, ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική.
Έτσι για ακόμη μια φορά ταξιδέψαμε με το αγαπημένο πλοίο Ιονίς της Triton Ferries, από το Λαύριο με προορισμό την Τζια και επιστροφή.
Με δέος αναλογιζόμαστε τη μακρά ναυτική πορεία του καπτά Δημήτρη στη θάλασσα. Μια πορεία γεμάτη αλμύρα και ατέλειωτες εμπειρίες. Από το πλοίο Unimar, ένα bulk carrier του Αγγελόπουλου το οποίο ήταν το πρώτο του πλοίο που ταξίδεψε ως ναύτης πριν από 44 χρόνια το 1979, έως το Μιλένα του Αγούδημου που πρωτόπιασε Πλοίαρχος το 1997. Πολλά καράβια και αρκετές εταιρείες μέχρι τότε, όμως παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, όχι μόνο δεν το έβαζε κάτω, αλλά ήταν πάντα η ήρεμη αυτή δύναμη που γνωρίζουμε έως σήμερα.
Λίγα χρόνια μετά και καθώς η εταιρεία πωλήθηκε στην Hellas Ferries, ανέλαβε καθήκοντα στο Κάντια για τρεις μήνες, ενώ όταν στο τιμόνι της GA FERRIES επέστρεψε ξανά ο Μάκης ο Αγούδημος, ανέλαβε στο Μαρίνα στις αρχές του 2001 στο οποίο κάθησε έως την άνοιξη του 2003.
Τον Ιούνιο του 2003 πήγε για λίγο καιρό στο Ro/Ro Star Trailer, ενώ στις 3 Ιουλίου του 2003 ανέλαβε την πλοιαρχία του Βιτσέντζος Κορνάρος (πατήστε στο link για να δείτε το αφιέρωμα) της Λανε, η οποία ήταν και η πιο μακρόχρονη και κράτησε ως τις 29 Νοεμβρίου του 2016.
Το καλοκαίρι του 2017 ένα σύντομο πέρασμα από τα πλοία της Ζάντε, το Διονύσιος Σολωμός και το Αδαμάντιος Κοραής, πριν αναλάβει την τελευταία του πλοιαρχία στο πλοίο Ιονίς και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου του ίδιου έτους.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: arxipelagos.gr

1 σχόλιο: