Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/10

Σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και σύμπνοιας έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων, υπό την προεδρία του Προέδρου του κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη. Παρόντες οι σύμβουλοι της Δ.Κ. Λιγοψυχάκη Αγγελική (Αντιπρόεδρος), Προγουλάκης Διονύσιος και Ευστρατίου Γεώργιος-Βασίλειος. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αντικυθήρων κ. Ματθαίος Αγγελιουδάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Ε. Αντικυθήρων κ. Ιωάννης Κατσανεβάκης, ενώ την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον δημότες και κάτοικοι του νησιού. 

Στο στάδιο της ενημέρωσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αγγελιουδάκης ανέφερε τις μελέτες που εκπονούνται για το νησί από Μηχανικούς της Αντιπεριφέρειας Νήσων και στόχο έχουν να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού, τις επισκευές δικτύων κ.λπ. Επίσης ενημερώθηκε το Συμβούλιο για το έργο διαπλάτυνσης και τσιμεντόστρωσης του περιφερειακού δρόμου του Ποταμού, δαπάνης 285.000€ που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας επί προεδρίας του σημερινού Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη. 
Παράλληλα, το Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την επικείμενη διακοπή δρομολογίων του πλοίου από και προς Πειραιά, Γύθειο και Κρήτη, όσο και για το ζήτημα της μόνιμης τοποθέτησης ιατρού στο νησί. Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την ενάλια έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων καθώς και για το αίτημα της ΚΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων για παραχώρηση χώρου αποθήκευσης και συντήρησης των ευρημάτων ως προαπαιτούμενης για τη συνέχιση της συστηματικής ανασκαφής του κ. Τσαραβόπουλου στο αρχαίο Κάστρο του νησιού. Ειδικότερα, όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, το Συμβούλιο παρέσχε τη σύμφωνη γνώμη του για την παραχώρηση της αποθήκης στο υπόγειο του νέου κτηρίου του ιατρείου του νησιού, που θα χρησιμοποιείται όμως ως αποθηκευτικός χώρος και από την Δημοτική Κοινότητα, ενώ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του σε κάθε σκέψη διακοπής των ανασκαφών στο Κάστρο, ανασκαφές που η ίδια η Κοινότητα Αντικυθήρων ζήτησε το έτος 2000 και υποστήριξε οικονομικά και ηθικά για σειρά ετών.
Τέλος, το Συμβούλιο ενέκρινε και την πρόταση του Δημάρχου να προσκληθεί το προσεχές καλοκαίρι στα Αντικύθηρα αντιπροσωπεία από το Δήμο της Σύμης και ο Δήμαρχος του ακριτικού νησιού, προκειμένου να τιμηθούν στο πρόσωπό τους οι φιλοπάτριδες Συμιακοί δύτες που το 1901 υπερβάλλοντας εαυτόν ανέδειξαν τους θησαυρούς του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, προσφέροντάς τους στο Έθνος.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου