Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/10 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, εξοχώτατο κ. Lorenzo Amberg, στο κτήριο της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα του κ. Δημάρχου και σε συνέχεια της γνωριμίας και συνεργασίας των δύο ανδρών στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και της τελετής ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης", όπου παρευρέθη ο κ. Πρέσβης. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση έναρξης πτήσεων charter απευθείας από την Ελβετία προς τα Κύθηρα. Ο κ. Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Πρέσβη πλήρη φάκελο με τουριστική παρουσίαση των Κυθήρων (και Αντικυθήρων) καθώς και σχετικό διαφημιστικό υλικό για το νησί και του ζήτησε να μεσολαβήσει σε μεγάλους tour operators της χώρας του προκειμένου να ενταχθούν τα Κύθηρα στους προορισμούς των Ελβετών στην Ελλάδα. Ο κ. Πρέσβης τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Ελβετών σε ζητήματα περιπατητικού, φυσιολατρικού και πολιτιστικού τουρισμού, για τα οποία ο Δήμος μας θα προβεί σε ειδικές προωθητικές εκδόσεις και ενέργειες από το 2015.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου