Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΊΧΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ 6/3

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου ''FT ODIN'' Ιταλικής σημαίας το οποίο νωρίς το πρωί της Παρασκευής 6/3 έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στα Νοτιοδυτικά των Κυθήρων (βλ. ΕΔΩ περισσότερα).
Με την συνδρομή παραπλέοντων σκαφών τα οποία έσπευσαν σε βοήθεια, κατέστη δυνατή η αγκυροβόληση του πλοίου παρά τη θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην περιοχή, βοηθώντας το να κρατηθεί σταθερό. Τα δύο ρυμουλκά που ξεκίνησαν από την Κρήτη (Ηράκλειο) έφτασαν στην περιοχή το απόγευμα της Παρασκευής και γύρω στις 6μμ έγινε η ασφαλής πρόσδεση του πλοίου και η ρυμούλκησή του.
Να προσθέσουμε πως από τη 1 το μεσημέρι βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Κυθήρων ελικόπτερο τύπου super puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να απομακρύνει, σε περίπτωση ανάγκης, με ασφάλεια το πλήρωμα στη στεριά.
Αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά, ωστόσο πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τώρα για μελλοντικές δύσκολες περιπτώσεις και να υπάρξουν τα κατάλληλα μέσα (σκάφη) στην περιοχή μας, καθώς ο χρόνος σε τέτοιες καταστάσεις είναι το Α και το Ω.


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου