Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ''ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ'' ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ»

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 16-3-2015 στις 18.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. 
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Μηνάς Κορώνης, Γιάννης Κατσανεβάκης, Μαρία Κασιμάτη, Κώστας Μαριάτος, από την πλειοψηφία και από την αντιπολίτευση οι Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Νίκος Μεγαλοκονόμος, Αντώνης Λαχανάς, Μανώλης Χάρος, Δημήτρης Λουράντος και Αντώνης Πρωτοψάλτης, ο οποίος ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος στη θέση του αείμνηστου Μανώλη Στάθη. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 10!
Στο στάδιο των ερωτήσεων, αναφερθήκαμε στο ζήτημα που έχει προκύψει με το κλείσιμο των παιδικών χαρών του νησιού.
Τονίσαμε το πρόβλημα που δημιουργείται στην λειτουργία των επιχειρήσεων, με την ανακοίνωση του Δήμου για την είσπραξη του τέλους παρεπιδημούντων κάθε τρίμηνο.
Σε ερώτησή μας για το αποτέλεσμα της επίσκεψης, του Υπουργού Άμυνας και της Περιφερειάρχου, για πρώτη φορά στα νησιά μας, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η μεν κ. Περιφερειάρχης έδειξε ενδιαφέρον για τα έργα που έχουν ζητηθεί από τον Δήμο να κατασκευάσει η Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε δε την άμεση έκδοση πρόσκλησης για το έργο του ΧΥΤΑ το οποίο είναι όριμο και το κόστος θα φθάσει τα 7.000.000 ευρώ.
Ο Υπουργός Άμυνας αποδέχτηκε την κατασκευή δρόμου πρόσβασης στο Φανάρι Μουδαρίου.
Ο επικεφαλής της παράταξης "Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες", εξέφρασε την δυσαρέσκεια της παράταξης του για την διεξαγωγή του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, την επόμενη από τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Στάθη. 
Διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο, για την μη επίδοση και ανάγνωση του Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την εξόδιο ακολουθία, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.
Η παράταξη μας είχε ζητήσει η συνεδρίαση να αρκεστεί στο ψήφισμα και στην αναβολή της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 
Όταν η διαδικασία συνεχίστηκε, τιμώντας την μνήμη του, δηλώσαμε ότι δεν θα υποβάλλουμε καμία ερώτηση ούτε θα ζητήσουμε ενημέρωση για κανένα θέμα!
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις εισηγήσεις για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, αλλά και μόνιμου για την κάλυψη των κενών θέσεων του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας.
Με την κάλυψη των θέσεων επιστημονικού προσωπικού, ο Δήμος θα ασκήσει τις νέες αρμοδιότητες τις οποίες προβλέπει ο νόμος, Τεχνική Υπηρεσία και Γραφείο Δόμησης.
Το τελευταίο θέμα αφορούσε την σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας, μεταξύ Δήμου και Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας για την εκμίσθωση των παραλιών και του κάμπινγκ. 
Η παράταξη μας ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, αφού την εισήγηση είχαμε λάβει το προηγούμενο βράδυ στις 21.45 με mail, δεν υπήρχε χρόνος να ενημερωθούμε ούτε να πάρουμε γνώμη νομικού την οποία κρίνουμε απαραίτητη.
Θεωρούμε ότι, κατ' εφαρμογή του άρθρου 17 του 272 ΠΔ, ορθώς μέχρι σήμερα την διαχείριση είχε ο Δήμος, ο οποίος διαθέτει την υποδομή για ολοκλήρωση των διαδικασιών και την δυνατότητα παρακολούθησης των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η αλλαγή αυτή εκτός από το ότι θα στερήσει κρίσιμα έσοδα από τον προϋπολογισμό του Δήμου την επόμενη 5ετία, θα δημιουργήσει και προβλήματα στην οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η σχεδιαζόμενη εκχώρηση της εκμετάλλευσης του κάμπινγκ σε ιδιώτη είναι υψηλού ρίσκου.
Η τοποθέτησή μας αυτή, εξόργισε τον Δήμαρχο, ο οποίος σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, με αλαζονική συμπεριφορά, με απαράδεκτες εκφράσεις, επιτέθηκε στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μιχάλη Πρωτοψάλτη, αλλά και μιλώντας υποτιμητικά, εναντίον όλων των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων και Διοικήσεων.
Δήλωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια, όλα λειτουργούσαν παράτυπα και παράνομα, αυτός δε εκλήθη για να βάλει τάξη στον τόπο, να επιβάλει την νομιμότητα!
Νέα ήθη στο νησί μας από τον Δήμαρχο με απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, η διαφορετική άποψη δεν επιτρέπεται, όποιος δεν συμφωνεί μαζί του αφανίζεται, αντιμετωπίζεται με απαξιωτικό και αυταρχικό τρόπο.

Το Δόγμα "Τάξις και Ηθική" σε όλο του το μεγαλείο.
Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)
Φωτογραφία: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου