Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΡ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ & Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26/3

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη και του Συνταγματολόγου Καθηγητή κ. Γιώργου Κασιμάτη με τον νέο Πρόεδρο της Δημόκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη 26.3.2015.
Η συνάντηση διήρκεσε σχεδόν μία ώρα και συζητήθηκαν τα θέματα, των εναλίων ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, όπου ο νέος Πρόεδρος έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θεσμικά ζητήματα που αφορούν τα μικρά νησιά και την αυτοδιοίκηση καθώς και την προοπτική επίσκεψης του Προέδρου στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι λάτρης των Κυθήρων τα οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές λόγω της στενής φιλίας και της πολύχρονης συνεργασίας του κατά το παρελθόν με τον συμπατριώτη μας καθηγητή συνταγματολόγο κ. Γιώργο Κασιμάτη.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Διονύση Ανδρόνικου και οι δηλώσεις στον Παναγιώτη Μπαχτή και τον ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 μετά τη συνάντηση.και οι δηλώσεις στον TSIRIGO FM 105,6:


Τα Δελτία Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Δήμου Κυθήρων για τη συνάντηση:

Προεδρία της Δημοκρατίας:


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σήμερα και ώρα 11 π.μ., δέχθηκε σε ακρόαση τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, συνοδευόμενο από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των ερευνών που αφορούν τα νέα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων και, κυρίως, για τον προγραμματισμό τους ως την ολοκλήρωσή τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη, θέτει το ως άνω ερευνητικό πρόγραμμα, λόγω της πρόδηλης εθνικής σημασίας του, υπό την αιγίδα του και για τον λόγο αυτόν ζήτησε την συνεχή ενημέρωσή του.

Δήμος Κυθήρων

Με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κασιμάτης. Η συνάντηση είχε διάρκεια μίας ώρας. Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Πρόεδρο για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε ευδόκιμη θητεία. Ο κ. Κασιμάτης αντάλλαξε θερμές ευχές με τον κ. Πρόεδρο με τον οποίο διατηρούν μακρά φιλία και συνεργασία, τονίζοντας ότι η μέριμνα που, σύμφωνα με τον όρκο του, έχει ο Πρόεδρος για την πιστή τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων είναι αρμοδιότητα ουσιαστική και κομβική για τη λειτουργία της Πολιτεύματος. Ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον κ. Πρόεδρο αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Κυθήρων και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί στις 21 Μαΐου με ευκαιρία τους εορτασμούς για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Παράλληλα ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να επιλυθούν τα πολλά θεσμικά και χρηματοδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί Δήμοι παραδίδοντάς του σχετικό υπόμνημα. Έγινε διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης που ο κ. Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά από τη μακρά θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη σημασία του θεσμού της Εγχωρίου Περιουσίας για τα Κύθηρα, θεσμό που γνωρίζει καλά μέσα και από τη μακρά επιστημονική του συνεργασία με τον Συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη. Ο κ. Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί στους αμέσως επόμενους μήνες τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, θέτοντας παράλληλα υπό την Υψηλή Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τις νέες διεθνείς έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, για την πορεία των οποίων ζήτησε συνεχή ενημέρωση τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τον Αναπλ. Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ρεπορτάζ - Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Διονύσης Ανδρόνικος
Πηγές: presidency.gr
             kythira.gr
             TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου